Ev Yapımı Nutella Tarifi

Ev Yapımı Nutella Tarifi

Ev yapımı nutella tarifi katkı maddesiz doğal bir tariftir. Çocuklarına yada sevdiklerine katkı maddesi içeren besinleri mümkün olduğunca az vermek isteyenlerin mutlaka denemesini öneririz. Tarif için her evde her zaman bulunan malzemeler kullanılmaktadır. Kısa sürede zahmetsizce bu tarifi hazırlayıp sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz. Yazımızın devamında hem tarif hakkında detaylar hem de malzeme listesini bulabilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan tarifimize geçmek istiyoruz.

Ev Yapımı Nutella Tarifi

Evde nutella yapımı için farklı çok sayıda tarif bulunmaktadır. Pek çoğu denenmiş ve beğenilmiş olan bu tariflerde benzer malzemeler kullanılmaktadır. Bizim bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, fındıklı nutella tarifidir. Siz isterseniz fındıksız olarak da tarifi uygulayabilirsiniz.

Ev Yapımı Nutella için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 4 silme tatlı kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • Ayrıca 1 su bardağı yakın fındık

Evde Nutella Yapımı

Tarif için ilk olarak toz şeker, un ve tereyağını bir tava içine alın. Malzemeleri karıştırarak ocak üzerinde kavurmaya başlayın. Şeker ile tereyağı eriyene kadar malzemeleri kavurun. Sonrasında ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca bir mutfak robotu içine karışımı alın. Üzerine fındıkları ekleyin. Robotta yüksek devirde fındıklar krema haline gelene kadar çırpın. Fındıklı karışıma sütü ilave edip yeniden malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın.

Sonrasında pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu da tek tek robot içine ekleyip her seferinde malzemeler pürüzsüz kıvam alana kadar tekrar robotta çekin. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra bekletmeden hemen nutellayı tüketebilirsiniz.

Evde fındıklı nutella tarifi ile hazırladığınız krem çikolatayı sabah kahvaltılarında ekmek üzerinde tüketebilirsiniz. Bunun dışında tatlılarda, krem şantilerde ya da keklerde de bu krem çikolatayı kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kek, kurabiye ve pastaları süsleme aşamasında da ev yapımı nutellayı kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız krem çikolatayı isterseniz normal dolapta isterseniz buzdolabında saklayabilirsiniz. Buzdolabında genel olarak kıvamı katılaşacağı için tüketmeden 2 saat önce çıkarmanızı öneririz. Normal dolapta yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar bozulmadan kalacaktır. Daha fazla krem çikolata hazırlamak için tüm malzemeleri aynı miktarda çoğaltıp tarifi hazırlayabilirsiniz.

Tarifimizi beğendiyseniz Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir