Baş Kaşıntısı Nasıl Geçer

Baş Kaşıntısı Nasıl Geçer

Baş kaşıntısı günlük hayatta sıkça karşılaşılan sorunlardan birisidir. Kadın, erkek, genç, çocuk herkeste ortaya çıkabilen bu sorun farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunun önüne geçmek ve baş kaşıntısını engellemek için ilk yapılması gereken nedenlerin doğru olarak saptanmasıdır. Sonrasında kaşıntının nedenlerini ortadan kaldırılıp baş derisinin rahatlaması sağlanabilir. Bu yazımızda baş kaşıntısı nasıl geçer sorusundan yola çıkarak baş kaşıntısı için doğal malzemeleri ele aldık.

Baş Kaşıntısı Nasıl Geçer

Baş kaşıntısı, mevsimsel geçişler, psikolojik nedenler, saçta yaşanan sorunlar ya da saç sağlığı konusunda dikkat edilmeyenler yüzünden ortaya çıkabilir. Bu nedenlerin ortadan kaldırılmasından sonra baş kaşıntısı için bitkisel çözümler uygulanabilir. Aşağıda evde her zaman bulunan malzemeler ile baş kaşıntısından kolaylıkla kurtulma yöntemlerini sizlerle paylaştık.

Limon Suyu

Antiseptik özelliğinden dolayı limon suyu baş derisi kaşıntısı için etkilidir. Bu uygulama için 5 yemek kaşığı normal suyun içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Bu şekilde saç derisini 5-10 dakika bekletin. Sonrasında saçlarınızı yıkayın. Düzenli uygulamada saç derisi kaşıntısını kısa sürede çözecektir.

Elma Sirkesi

Saç derisi kaşıntısına neden olan mantar, bakteri ve kepekleri önlemede etkili olan elma sirkesi, kaşıntıyı da önler. Uygulama için 5 yemek kaşığı su ile 1 tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırın. Saçlarınızı her zaman yıkadığınız şampuan ile yıkayıp durulayın. Ardından bu suyu masaj yaparak saç derisine yedirin. 10 dakika kadar beklettikten sonra saçlarınızı saf su ile durulayabilirsiniz.

Karbonat

Saç derisinin pH düzeyini dengeleyen karbonat, kaşıntı sorununu da engelleyecektir. Uygulama için 1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip macun kıvamına getirin. Hazırladığınız bu macunu parmak uçlarınız ile saç derisine sürün. Yaklaşık 10 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı normal şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını ısıtın. Ilık olacak halde saç derinize masaj yaparak sürün. Bu şekilde 1 saat kadar bekletin. Ardından saçlarınızı her zamanki gibi yıkayın.

Çay Ağacı Yağı

Bebe şampuanı ile birlikte bu yağı kullandığınızda saç derisindeki kaşıntının yok olduğunu göreceksiniz. Uygulama için 1 su bardağı bebe şampuanı içine 10 damla kadar çay ağacı yağı ekleyip karıştırın. Hazır olan bu şampuanı saçlarınızı yıkamak istediğinizde kullanın. Kısa sürede saç derisi kaşıntısını yok edecektir.

Yukarıda verdiğimiz baş kaşıntısına ne iyi gelir sorusunun cevabı olan doğal malzemeleri kullanılarak rahatsız edici baş kaşıntısından kurtulabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Saksıda Maydanoz Yetiştirme yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca bizi Youtube kanalımızdan da takip edip, videolarımızı izlemeyi unutmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir