Balerin Topuzu Nedir Nasıl Yapılır

Balerin Topuzu

Balerin topuzu hem günlük hayatta, hem özel davetlerde kullanılan bir saç modelidir. Gidilecek ortam, yapılan kombin ve saç tipine göre değişen bu saç modeli, evde de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Kısa saç modellerinde de uzun saç modellerinde de uygulanabilen balerin saçı nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir konusunu yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Balerin Topuzu Nasıl Yapılır

Balerin topuzu saçların at kuyruğu olarak bağlanmasından sonra bükülerek ya da farklı saç aparatları ile tutturulması şeklinde bir modeldir. Örgülü, dağınık ya da sıkı bir şekilde bu model uygulanabilir. Modelin klasik çeşidini saça uygulamak için aşağıdaki aşamaları uygulamanız yeterlidir.

  • Klasik balerin saçı için ilk olarak saçlarınızı güzel bir şekilde tarayın. Saçlarınızı hafifçe ıslatıp nemlendirdiğinizde daha kolay tarayıp şekil verebilirsiniz.
  • Tamamen saçların dolaşıklığını açtıktan sonra en tepeden sıkı bir şekilde saçlarınızı at kuyruğu bağlayın. At kuyruğunu mümkün olduğunca yukarıdan ve sıkı şekilde yapın. Topuzunuzun daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Bu aşamada bağlamak için saç renginize uygun ince lastik tokalardan kullanabilirsiniz.
  • At kuyruğunu iki eşit parçaya ayırın. Sonrasında bu iki saç parçasını örer gibi birbirinin üzerinden geçirip burgu yapın.
  • Yaptığınız burguyu saçın etrafından döndürerek sarın.
  • Topuz başınızın her tarafından aynı şekilde göründüğünde tel toka ile saç dibine sabitleyin. Kalın telli ya da katlı saç kesimine sahipseniz bir kaç tel toka ile sabitleme işlemini yapmanız gerekecektir.
  • Saçlarınızı sabitledikten sonra bozulmaması için saç spreyi sıkabilirsiniz.
  • İşte göz alıcı balerin topuzunuz hazır…

Saçlarınız katlı kesim ise burgu yaparken aradan katlar çıkar. Çıkan katları en son toparlama aşamasında tel tokalar ile tutturup, sprey ile diğer saçlara yapıştırabilirsiniz. Aynı şekilde saçların ön kısmından çıkabilecek küçük saçları da benzer şekilde toplayıp sprey ile sabitleyebilirsiniz. Klasik balerin topuzu gibi örgülü balerin saçı da yapabilirsiniz. Saçları burma aşamasında örgü yapmak için bir tutam ayırıp topuzu yaptıktan sonra bu tutamı örerek topuz etrafından sarıp sabitleyebilirsiniz.

Balerin Topuzu Çeşitleri

Klasik modelin dışında farklı çok sayıda balerin topuzu çeşidi vardır. Görünüş olarak birbirlerine benzeyen bu modellerin bazılarında farklı saç aparatları, tokaları kullanılmaktadır. Aşağıda klasik balerin saçı modeli dışındaki diğer modeller hakkında kısa bilgileri sizlerle paylaştık.

Topuz Süngeri ile Balerin Saçı Yapımı

Toka şeklinde topuz süngeri kullanarak balerin topuzu yapmak klasik topuza göre daha kolaydır. Topuz süngeri farklı ebatlarda toka ve saç aparatları satılan yerlerde bulunuyor. Kendisi yuvarlak, ortası delik olan bu süngerin içinden sıkıca bağladığınız at kuyruğunu geçirin. Ardından saçları süngeri kapatacak şekilde yuvarlak şekilde açın. Sabitlemek için saç renginize uygun ince bir lastik toka ile tutturun. Saçlarınız uzun ise kalan tutamları bir araya getirip bu topuzun etrafından çevirin ve sabitleyin. Kısa, orta boy ve uzun tüm saç modellerinde bu yöntem uygulanır. Yapmak istediğiniz topuzun boyutuna göre sünger boyutunu seçebilirsiniz.

Sünger ile Topuz Yapımı

Balerin topuzu yapmak için yuvarlak topuz süngeri dışında kolay şekil alabilen dikdörtgen şekilli saç aparatlarını da kullanabilirsiniz. Özellikle kısa ya da yoğun katlı saç modeline sahip kadınlar balerin topuzu yapmak için mutlaka bu aparatı kullanmalıdır. Bu saç aparatı ile balerin topuzu yapmak için ilk olarak saçlarınızı sıkıca toplayın. Ardından saçlarınızın tamamının ucunu aparat içinden geçirin. Saç aparatına saçları dolayarak bağlama yerine kadar gelin. Aparatı elinizle yuvarlayıp balerin topuzu şekli verin. En son toka ve sprey ile sabitleyin. İşte yeni balerin topuzunuz hazır…

Çorap ile Topuz Yapımı

Balerin topuzu yapmak için isterseniz evde kendiniz de topuz süngeri yapabilirsiniz. Bunun için kullanmadığınız bir temiz çorabı kullanabilirsiniz. Topuz süngeri yapmak için çorabın uç kısımlarını kesip düz, bir şekilde olmasını sağlayın. Ardından çorabı katlayarak ortası açık yuvarlak yumuşak aparatı hazırlayın. Sağlam olması için kenarlarından dikebilirsiniz. Hazırladığınız aparatı saçlarınıza at kuyruğu yaptıktan sonra takabilirsiniz.

Örgülü Balerin Saçı Yapımı

Örgülü balerin topuzu yapmak için ilk olarak saçlarınızı güzelce tarayıp önlerden birer tutam ayırarak yukarıdan at kuyruğu yapın. Önlerden ayırdığınız tutamları azar azar alıp kuyruktaki tutamlar ile birlikte yuvarlak şekilde örün. En son kalan saçları örgü yapıp bant olarak topuzun etrafından çevirip sabitleyin.

Örgü Bantlı Balerin Saçı Modeli

Örgü bantlı balerin topuzu yapmak için yine saçlarınızı yukarından bağlayın. Ardından bir tutam saçlarınızdan ayırıp geri kalan kısmı burarak balerin topuzu yapın. Yaptığınız topuzu tokalar ile sabitleyin. Bıraktığınız tutamı örün. Bu örgüyü topuzun etrafından çevirip sabitleyin.

Yukarıdaki modellerden kendi saç tipinizi ve uzunluğuna uygun olanları seçip kıyafetinize göre saçlarınızı yapabilirsiniz. Hem günlük hayatta, hem özel davetlerde oldukça işe yarayan bu saç modeli tüm güzelliğinizi gözler önüne serecektir.

Yazımızı beğendiyseniz ayrıca Balık Sırtı Saç Örgüsü modeline de göz atabilirsiniz. Ayrıca bizi Youtube kanalımızdan da takip edip, videolarımızı izlemeyi unutmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir