Saç Dökülmesi için Doğal Karışımlar

Saç Dökülmesi için Doğal Karışımlar

Saç dökülmesi için doğal karışımlar, saç dökülmesi sorunu yaşayan hem kadın, hem erkekler için uygulanmaktadır. Evde bulunan malzemeler ile kolay bir şekilde hazırlanan bu karışımları düzenli uygulayarak saç dökülmesi sorunu çözer. Siz de saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız bu tarifleri uygulayabilirsiniz. Tarifleri uygularken aynı anda iki farklı tarifi uygulamayın. Sadece tek bir tarifi uygulayarak etkisini görmeyi deneyin.

Saç Dökülmesi için Doğal Karışımlar

Saç dökülmesinin önlenmesi için özel saç maskelerinin dışında evde hazırlanabilecek doğal maskeler de mevcuttur. Maskeler içinde bulunan malzemelerin içeriklerine göre uygulanması ve bekleme süresinde değişiklik olabilir. Aşağıdaki 3 farklı saç dökülmesi maskesi tarifi ve uygulamalarını sizin için paylaşıyoruz.

Karanfilli Saç Bakım Maskesi

Saç derisine masaj yaparak uygulanan bu karışım, sadece iki malzemeden oluşuyor. Bu saç suyunu hazırlamak için 10-15 adet karanfili, bir bardak kaynar suyun içine atın. Yaklaşık 10 dakika kadar demlendirin. Hazırladığını bu suyu saç derisine masaj yaparak uygulayın. Ayrıca durulamaya gerek yoktur.

Ballı Soğanlı Saç Bakım Maskesi

Saç diplerine masaj ile uygulanıp güçlenmesini sağlayan bu maske için 1 su bardağı süzme bal kullanabilirsiniz. Hazırladığınız bal içerisine 1 kahve fincanı taze sıkılmış kuru soğan suyu ve 1 tatlı kaşığı toz karabiber ekleyin. Malzemeleri homojen kıvam alana kadar karıştırın. Saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 6 saat kadar saçlarda bekletin. Sonrasında kükürtlü sabun ile saçlarınızı yıkayıp temizleyin.

Lavantalı Saç Bakım Maskesi

Az malzeme ile hazırlanan bu karışımı saçlarınızın tamamına yetecek kadar su ile hazırlayın. Ocak üzerinde kaynattığınız suyun içine tepeleme 1 yemek kaşığı lavanta koyun. Hazır olan suyu saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Kurumasını bekleyin, durulamadan ya da yıkamadan saçlarınızı bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz 3 adet tariften istediğinizi saç dökülmesine karşı uygulayabilirsiniz. Bu tarifleri uygularken aynı zamanda sadece bir tanesini uygulamanızı öneririz. Doğal uygulamalar dışında saç dökülmesi için kozmetik ürünler de kullanıyorsanız bu tarifleri uygularken bırakmanızı öneririz. Düzenli uygulama ile doğal olarak kısa sürede saçlarınızın dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Bu bakım maskelerini haftada bir ya da iki kere uygulamanız yeterli olacaktır. Saç dökülmesinin mevsimsel değişimlere ve strese bağlı olarak da çoğaldığını unutmayın.

Yazımızı beğendiyseniz Gül Suyu Maskesi tarifimizi deneyebilirsiniz. Ayrıca hobi ve kendin yap çalışmaları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir