Kaş Nasıl Alınır

Kaş nasıl alınır, sorusunun cevabı kaşlarını evde almak isteyenler için son derece önemlidir. Saçlar gibi kaşlar da kişisel olarak farklı özelliklere sahiptir. Renk, yapı, uzunluk ve kalınlık gibi özellikleri farklı olan kaşların bazıları evde alınmaya müsait değildir. Kalın yapılı ve gür olan alınması zor olan kaşların profesyonel yardım ile alınması gerekir. Ancak şekli oturmuş düzenli olarak alınan kaşların kenarlarında çıkan kaşları evde almak mümkündür. Bu yazımızda sizlerle evde kaş alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detayları vereceğiz.

Kaş Nasıl Alınır

Evde kaş almak için en önemli nokta kullanılan aletlerdir. Her kaşın yapısına göre kullanılan aletler de değişiklik gösterir. Burada önemli olan şey aletlerin yeni olması ve kullanılabilir durumda olmasıdır. Kaş almaya geçmeden önce kullanılacak malzemeler hakkında kısa detaylar vermek istiyoruz.

Kaş Almak için Gerekli Malzemeler

  • Cımbız: Kaşları almak için gerekli olan en önemli malzeme cımbızdır. Körleşmemiş, kaşları alma gücü yüksek olan cımbızlar ile işlem daha etkili ve kolay olacaktır. Eğer cımbız güzel tutmayan, körleşmiş bir cımbız olursa kaşları almak zorlaşır. Kökten tutulamadığı için kaşlarda kırılma söz konusu olabilir.
  • Ayna: En az cımbız kadar önemli bir diğer malzeme de aynadır. Güzel gösteren bir makyaj aynası bu işlem için kullanılabilir. Eğer kaşlar çok ince yapılı ise büyüteçli aynalar kullanabilirsiniz.
  • Kaş tarağı: Kaşları almadan önce güzel bir şekilde taranması gerekir. Bu tarama işlemi için kaşlarınızın yapısına uygun kaş tarağı kullanmanız gerekir. Kaş fırçası yada kaş tarağının uygun olması kaşlara şekil vermek için önemlidir.
  • Manikür makası: Uzun kaşlara sahip olanlar için gerekli olan bir diğer malzeme de manikür makasıdır. Kaşları kesmek için kullanacağınız bu makasın keskin ve küçük olması önemlidir. Eğer kesmeyen bir makas kullanırsanız kaşlara şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
  • Pamuklu ip: Küçük kaşları almak için ip kullanacaksanız mutlaka pamuklu ip kullanmanız gerekir. Naylonumsu ipler ile kaş alma işlemi yapmak mümkün değildir.

Evde Kaş Alma

Evde kaş alma işlemi için ilk olarak yüzünüzde makyaj var ise temizleyin. Özellikle kaş bölgesinde fondoten, kapatıcı, far, kaş kalemi yada pudra gibi bir kalıntı kalmamasına dikkat edin. Kaşlarınızın etrafını tamamen temizledikten sonra alma işlemine başlayabilirsiniz.

Kaşları almadan önce tarak yada fırça ile tüm kaşları yukarı doğru tarayın. Bu şekilde kaşların diplerini kolaylıkla görebilirsiniz. Kaş diplerine bakarak çıkıntı olanları alın. Kaşları alırken çıkış yönüne doğru çekmeye dikkat edin. Aksi halde hem daha fazla can yanması hem de kaşların kırılması ile karşılaşabilirsiniz. Gür kaşlarınız var ise alma işlemi sırasında ara ara kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş diplerini aldıktan sonra kaşların ortasını almaya geçin.

İki kaşınızın ortasını alırken aranın çok fazla açılmamasına dikkat edin. Kaş uzunluğunun aynı olması için aradaki çıkıntıları aynı şekilde alın. Kaşlarınızı yeniden fırça yada tarak ile çıkış yönüne doğru tarayın. Kaşlarınızı kontrol edip fazla olan kısımları makas ile kesin. En son olarak alın bölgesinde kaşların yakınlarında bulunan küçük tüyleri ip ile alın. Eğer ip ile alamıyorsanız bunun için ağda yada ağda bandı da kullanabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz diğer güzellik önerilerimiz için Güzellik kategorimize göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir