Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır

Evde Hamilelik Testi

Evde hamilelik testi nasıl yapılır, sorusu bu tür testleri daha önce denememiş olanlar için cevap bulması gereken sorulardan birisidir. Özellikle daha önce gebelik yaşamamış olan kadınların daha çok merak ettiği bu soruyu sizler için araştırdık. Sizde bu sorunun cevabını merak ediyorsanız gelin birlikte yazının devamını inceleyelim…

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır

Regl dönemi gelip geçmesine rağmen hala adet görmeyen kadınların ilk aklına gelen gebelik şüphesidir. Bu şüphenin doğru olup olmadığını anlamak için en kesin sonuç hastanelerden alınır. Ancak kısa sürede hastaneye gidemeyecek olanlar meraklarından evde de gebelik testi uygulayabilir. Bunun için eczanelerde satılan evde gebelik testlerinden herhangi birini uygulayabilirler.

Evde gebelik testleri farklı markalarda ve isimlerde olsa da uygulanmaları aynıdır. Genel olarak bu ürünlerin içinden bir adet çubuk şeklinde test ve 1 adet damlalık çıkmaktadır. Ayrıca yine testin içinde yada üzerinde nasıl uygulanması gerektiği hakkında detaylar bulunmaktadır.

Eczaneden alınan gebelik testleri de tıpkı hastanelerdeki gibi idrar değerlerine göre sonuç vermektedir. Uygulama için ilk olarak bir kap içine biraz idrar yapın. Ardından damlalık ile bir kaç damla bu idrardan çekin. Sonrasında testin pencereli kısmına damlalık içindeki idrarı boşaltın. Bir kaç dakika testi çok fazla hareket ettirmeden bekletin.

Testlerde genel olarak iki yada üç pencereli kısım bulunmaktadır. Testlerde sonuç iki şekilde verilmektedir. Birincisinde çizgi şeklinde sonuç verilmektedir. Bu testlerde belirli bir süre bekledikten sonra çift çizgi çıkıyorsa gebelik var, tek çizgide kalıyorsa gebelik yok demektir. Buradaki ilk çizgi testin kullanılabilirliğini kontrol etmek için çıkmaktadır. Eğer testte hiç çizgi yok ise geçersiz demektir ve yeni bir test uygulanması gerekir.

Bir diğer test uygulamasında ise üç adet pencere vardır. Bu pencerelerden birisine idrar damlatılmaktadır. Diğerleri ise artı ve eksi pencereleri olarak çubuk üzerinde yer almaktadır. Artı işareti gebelik olduğuna eksi işareti ise gebelik olmadığına dair sonuç vermektedir.

Limon Suyu ile Evde Gebelik Testi

Evlerde sıklıkla uygulanan gebelik testlerinden birisi de limon ile uygulanan testtir. Bu test ile genel olarak doğru sonucun elde edildiğine dair bilgiler bulunmaktadır. Uygulama için şeffaf bir tek kullanımlık bardak içine idrarınızı yapın. Bir adet limonu ortadan ikiye bölün. Ve yarısını bardak içine sıkın. Limonun tortuları dibe çöküyorsa hamilelik var demektir. Dibe çökmeyip bardak üzerinde kalıyorsa gebelik yok demektir.

Yukarıda verdiğimiz yöntem ve gebelik testleri tam sonuç almak için yeterli değildir. Kesin sonuç almak için mutlaka hastanelere başvurulması gerekir.

Yazımızı beğendiyseniz benzer yazılar için Sağlık kategorimize göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir