Yumurta Kartonundan Kaplumbağa Yapımı

Yumurta Kartonundan Kaplumbağa Yapımı

Evde çocuğunuz ile birlikte güzel bir etkinlik yapmak isterseniz yumurta kartonu kullanabilirsiniz. Bu kartonu kesmek ve boyamak kolay olduğu için uygulamayı rahatlıkla yapabilirsiniz. Yumurta kartonu ile yapılan çok güzel okul öncesi etkinlikler bulunmaktadır. Bu kartonu makas ile keserek çeşitli hayvan figürleri yapabilirsiniz. Size fikir verebilmek için yumurta kartonundan kaplumbağa yapımı paylaşıyoruz. Yazımızın devamında malzeme listesini ve uygulamanın yapılışını bulabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Yumurta Kartonundan Kaplumbağa Yapımı

Yumurta kartonundan kaplumbağa yapımı oldukça keyifli bir aktivitedir. Üstelik bunun için özel olarak malzeme almaya da gerek yoktur. Kartonu boyamak için sulu boya, akrilik boya ya da guaj boya gibi elinizde bulunan boyalardan kullanabilirsiniz. Elinizde bu tür boyalar yoksa kaplumbağanın üzerine keçeli kalem ile yeşil renklerde desenler de yapabilirsiniz. İsterseniz yeşil renkte kağıtlar kullanarak da kaplumbağayı süsleyebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Yumurta kartonu
  • Falçata
  • Kalem
  • Makas
  • Sulu boya ya da akrilik boya

Yumurta Kartonundan Kaplumbağa Nasıl Yapılır?

Listede verilen malzemeler hazır ise ilk olarak yumurta kartonunun köşesinden başlayarak kalem ile iki yuvarlak parçanın etrafını ve ve kenarlardaki çıkıntıları çizin. Kuyruğu yapmak içinde arka taraftan küçük bir parçayı çizin. Çizdiğiniz yerlerden falçata ile keserek fazlalıkları alın. Kenarlarını makas ile keserek kaplumbağa şeklini oluşturabilirsiniz. Kaplumbağanın kabuk kısmını koyu diğer yerlerini de açık yeşil renge boyayın. Gözleri yapmak için daire şeklinde kestiğiniz eva parçalarını ya da siyah boya kullanabilirsiniz. Kırmızı ya da pembe boya ile de ağzı yapın. Kaplumbağanın kabuğuna da siyah renkte desenler yapın.

Tüm bu aşamalardan sonra karton kaplumbağa yapımı tamamlanmış oluyor. İsterseniz farklı renklerde kaplumbağalar da yapabilirsiniz. Bu kolay yöntem sayesinde çocuğunuz ile birlikte sevimli kaplumbağalar yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Aynı yöntemi uygulayarak ayıcık ve başka hayvan figürleri de yapmayı deneyebilirsiniz. Elinizde kendinden renkli yumurta kartonu varsa hiç boya kullanmadan sadece makas ile keserek şekil verip, ağız ve göz yaparak da kaplumbağa hazırlayabilirsiniz. Yaptığınız sevimli kaplumbağayı karton bir zemine koyarak çocuk odasında dekoratif süs olarak da kullanabilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler aşağıdaki videoyu izleyerek detayları öğrenebilirler. Yumurta kartonunu farklı şekilde değerlendirmek isterseniz, yumurta kartonu ile telefon standı yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir