Ataçtan Fimo Boncuklu Yüzük Yapımı

Ataçtan Fimo Boncuklu Yüzük Yapımı

Ataçtan fimo boncuklu yüzük yapımı ile hem çocuklarınız hem kendiniz için harika yüzükler yapabilirsiniz. Yapım aşaması son derece kolay olan bu yüzükleri renkli, desenli ya da düz ataçlar ile hazırlayabilirsiniz. Ataç ve boncuk dışında her hangi bir başka araç ya da aparata gerek olmadan yapılan çalışmanın detaylarını yazımızın devamında paylaştık. Ataçlarınız hazırsa haydi başlayalım…

Ataçtan Fimo Hamurlu Yüzük Yapımı

Ataç ile yüzük yapımı evde takı hazırlamak isteyenlerin en sevdiği çalışmalar arasında yer alıyor. Özellikle evinde takı teli ya da takı yapma aparatları bulunmayanların severek yaptıkları bu çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Bu sevimli ve renkli yüzükleri hazırlamak için hazır fimo hamuru boncuklarından kullanabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz.

Fimo Boncuklu Ataçtan Yüzük Yapımı Resimli Anlatım
Fimo Boncuklu Ataçtan Yüzük Yapımı Resimli Anlatım

Ataçtan yüzüğü hazırlamak için ilk olarak atacı düz bir tel haline getirin. Bunu yaparken çok düz olması için uğraşmayın. Parmak uçlarınız ile atacı hafifçe oynatmanız yeterli olacaktır. Sonrasında yüzüğü takacağınız parmağınıza uygun kalınlıkta bir kaleme atacı sıkı bir şekilde sarın. Tamamen düzgün bir yuvarlak olması için sert ve düz bir masa üzerinde kalemi bir kaç kere öne arkaya doğru getirip götürün.

Yuvarlak şekil alan atacı kalemden çıkarın. Parmağınıza göre ölçüsünü alıp fazla kısımlarını makas ile kesin. Kesme işlemini yapmak için büyük makas kullanmanız gerekir. Eğer evinizde takı yapma aparatları var ise onlarla da kesme işlemini yapabilirsiniz.

En son aşama olarak hazırladığınız ya da satın aldığınız fimo hamurundan boncuğu ataç yüzüğe takın. Hazırladığınız yüzüğü isterseniz normal boncuklu yüzük olarak isterseniz de eklem yüzüğü olarak kullanabilirsiniz. Fimo hamurundan boncuğunuz küçük ise birden fazla boncuk da takabilirsiniz. Boncuğun genişliği fazla ise birleşme yerlerini tam boncuğu geçirdiğiniz yere getirip daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Ataçtan yüzük yapımı çalışmasının detayları için resimli anlatımı inceleyebilirsiniz. Daha fazla detay ve çalışma için Youtube kanalımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca benzer çalışmalardan birisi olan Ataçtan İnci Boncuklu Yüzük Yapımı çalışmasına da göz atabilirsiniz.

 

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir