Arnavut Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları

Arnavut Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları

Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları sayesinde siz de bu mezeyi evde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık ve lezzetli olması nedeni ile herkes tarafından sevilen arnavut ciğeri özel yemek davetlerinin de gözdesidir. Daha önceden evde bu mezeyi yapmamış olanlar evde arnavut ciğeri yapmanın zor olduğunu düşünebilirler. Bu konudaki püf noktalarını bilip, bunları uygularsanız siz de bu mezeyi sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz. Arnavut ciğeri yapmak için dana ya da kuzu ciğeri kullanılmaktadır. Ciğerin taze olması yapacağınız mezenin lezzeti açısından son derece önemlidir. Bu nedenle aldığınız ciğerin taze olmasına dikkat etmelisiniz.

Arnavut Ciğeri Yapmanın Püf Noktaları

Evde kolay bir şekilde, lezzetli bir arnavut ciğeri hazırlamak isterseniz aşağıdaki püf noktalarını uygulayabilirsiniz.

  • Öncelikle kullanacağınız ciğer taze olmalıdır. Bu nedenle ciğeri bildiğiniz bir kasaptan almakta fayda var.
  • Meze yapımında kullanılacak olan ciğerin yumuşak pişmesi için üzerindeki zar alınmalıdır. Eğer ciğerin zarını kasaba aldırmadıysanız bunu evde kendiniz yapmalısınız. Bunu yapmadığınız taktirde meze istediğiniz gibi yumuşak ve lezzetli olmayabilir.
  • Ciğerin yumuşak pişmesi için bunu yıkamamanız gerekiyor. Ciğeri bıçak ile doğradıktan sonra kanını süzmesi için bir süzgeçte bekletmelisiniz.
  • Arnavut ciğeri yapacağınız ciğerleri bıçak ile iri kuşbaşı halinde doğramalısınız.
  • Mezenin daha doyurucu olması için yanına patates kızartması da yapabilirsiniz. Bu patatesleri de ciğerler gibi kuşbaşı olarak doğrayabilirsiniz.
  • Ciğerin yumuşak ve lezzetli olması için bunu una bulamak gerekiyor. ( Bazı tariflerde unla birlikte karbonat da kullanılmaktadır. ) Un dışında tuz ve damak tadınıza uygun karabiber, pul biber ve kimyon gibi baharatlardan da kullanabilirsiniz. Kullanacağınız baharat çeşidi ve bunların oranına kendi damak tadınıza göre karar verebilirsiniz.
  • Ciğerleri una buladıktan sonra bunları bir süzgece alıp hafifçe sallayarak unun fazlasının dökülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ciğeri kızartmak için bolca sıvı yağ gerekmektedir. Bu konuda zeytinyağı ya da çiçek yağı olarak istediğiniz yağı kullanabilirsiniz.
  • Ciğerin çabuk ve yumuşak pişmesi için derin bir tava ya da tencere kullanmanız gerekiyor.
  • Ciğerleri tavaya atmadan önce yağın iyice kızmasını beklemelisiniz.
  • Derin bir tavada kızgın yağın içine atılan ciğer yaklaşık 3 dakika içinde pişecektir. Böylece yumuşak ve lezzetli bir meze hazırlama imkanı bulabilirsiniz.
  • Ciğerlerin hepsini aynı anda yağa atmamalısınız. Tavanın içinde sıkışık bir şekilde duran ciğerlerin her yeri pişmeyebilir. Bu nedenle bunları tavaya birkaç seferde almanızda fayda var.
  • Arnavut ciğeri piştikten sonra bunu içine kağıt havlu yaydığınız bir tabağa koyabilirsiniz. Böylece fazla yağı çekerek daha hafif olacaktır. Patateste kullanacaksanız onları da kızarttıktan sonra aynı şekilde kağıt havlu yaydığınız bir tabağa koyabilirsiniz.
  • Bu mezenin lezzetini arttırmak için kuru soğan, kıyılmış maydanoz ve sumak ile birlikte servis yapabilirsiniz. İsterseniz yanında domates ve başka yeşillikler de tüketebilirsiniz.
  • Arnavut ciğerini sıcak ya da soğuk, istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Bunu soğan ve sumakla birlikte tüketebileceğiniz gibi dürüm ya da pilav üstü olarak da tüketmeniz mümkün.

Evde arnavut ciğeri yapımı hakkında daha iyi fikir sahibi olmak isterseniz, arnavut ciğeri nasıl yapılır? yazımıza da göz atabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları sayesinde artık siz de evde bu mezeyi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir