Deniz Kabukları ile Peçete Halkası Yapımı

Deniz Kabukları ile Peçete Halkası Yapımı

Deniz kabukları ile peçete halkası yapımı evde keyif alarak yapabileceğiniz bir kendin yap çalışmasıdır. Günümüzde birçok kişi hobi olarak ya da ek gelir elde etmek için evde tasarım çalışmaları yapmaktadır. Hayal gücü ve el becerisinin birleşimi ile ortaya çıkan tasarımlar ise şıklığı ile dikkat çekmektedir. Deniz kabuğu da bu tür  çalışmalarda sıkça kullanılan bir malzemedir. Farklı boyutlardaki deniz kabukları orijinal halleri ile ya da boyanarak çeşitli çalışmalarda kullanılmaktadır. Bugün size bahsedeceğimiz deniz kabuklarından peçete halkası yapımı da bu çalışmalara güzel bir örnektir.

Deniz Kabukları ile Peçete Halkası Yapımı

Yemek masanıza farklı bir güzellik katmak isterseniz deniz kabukları ile peçete halkası yapmayı deneyebilirsiniz. Bu uygulama dışarıdan bakıldığında yapılması zor gibi görünse de uygun malzemeler kullanıldığında oldukça kolaydır. Bu konuda ilk yapmanız gereken nasıl bir tasarım yapacağınıza karar vermek.

Deniz Kabuğundan Peçete Halkası
Deniz Kabuğundan Peçete Halkası

Evde deniz kabuğundan peçete halkası yapmak için öncelikle deniz kabuğuna ihtiyaç vardır. Hobi marketlerde farklı şekil ve boyutlarda her türlü deniz kabuğunu bulabilirsiniz. Peçete halkasını küçük ya da orta boy deniz kabukları ile yapmanız mümkün.

Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-1
Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-1

Deniz kabuklarının kenarlarına delikler açarak bunlara kurdele geçirerek aşağıdaki gibi çok hoş peçete halkaları yapabilirsiniz. Bu tarz çalışmalar için midye şeklindeki deniz kabuklarını kullanabilirsiniz. Bu kabuklara delik açmak için ince uçlu bir matkap kullanılmalı.

Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-2
Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-2

Deniz kabuklarına delik açma imkanınız yoksa bunları yapıştırarak da uygulamayı yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak hasır ip ya da buna benzer bir malzeme ile peçete halkası yapmalısınız. Daha sonra bu peçete halkasının üzerine uygun boyutta deniz kabukları yapıştırarak çok şık tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-3
Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-3

İnce bir hasır ipi iki kat halka yaptıktan sonra bunun ortasına yapıştıracağınız deniz kabuğu ile harika bir peçete halkası yapmanız mümkün.

Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-4
Deniz Kabuğundan Peçete Halkası-4

Siz de evde peçete halkası yapmak isterseniz bu yazımızda paylaştığımız örnek görsellerden ilham alabilirsiniz. İsterseniz deniz kabuklarını yapıştırmadan önce bunları akrilik boya ile istediğiniz bir renge boyayabilirsiniz. Daha şık bir tasarım oluşturmak isterseniz deniz kabuklarının arasına inci görünümlü boncuklarda yapıştırabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir