Evde Desenli Bant Nasıl Yapılır?

Evde Desenli Bant Nasıl Yapılır

Evde desenli bant nasıl yapılır? bunu öğrenmek isterseniz yazımızda bu konu hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Üzerlerinde desen bulunan bantlar ev dekorasyonunda ve kendin yap çalışmalarında sıkça kullanılmaktadır. Kırtasiye ya da hobi malzemeleri satan yerlerden temin edebileceğiniz bu bantların benzerlerini evde kendinizde yapabilirsiniz. Kendi zevkinize göre tasarlayacağınız desenli bantlarla evinizin dekorunda bir farklılık oluşturabilirsiniz. Önerimizi değerlendirmek isterseniz yazımızın devamında bu konuda bilgiler bulabilirsiniz.

Evde Desenli Bant Nasıl Yapılır?

Evde desenli bant yapımı için kullanılabilecek en ideal malzeme çift taraflı banttır. Bu bandın iki tarafı da yapışkanlı olduğu için uygulamanın yapımında kolaylık sağlamaktadır. Çift taraflı bandın üzerine desenli kağıt, kumaş, kurdele ve poşet gibi malzemeler ile kaplama yapabilirsiniz. Parlak görünümlü bir desenli bant yapmak isterseniz bandı sim ile kaplayabilirsiniz.

Kumaş ya da kurdele ile desenli bant yapacağınız zaman ilk olarak bunu makas ile çift taraflı banda uygun boyutta kesmeniz gerekmektedir. Sonrasında kumaşı çift taraflı bandın üzerine güzelce yapıştırın. Bu şekilde desenli bant yaptıktan sonra arkasındaki kağıdı çıkararak bunu istediğiniz yere yapıştırarak kullanabilirsiniz. Aynı uygulamayı keçe ile de yapabilirsiniz.

Evde Desenli Bant Yapımı
Evde Desenli Bant Yapımı

Evde desenli kağıt varsa bunu çift taraflı banda uygun boyutta kestikten sonra kağıdın arka tarafını çevirerek buraya çift taraflı bandı yapıştırın. Poşet ile desenli bant yaparken de aynı şekilde bandı poşetin arka tarafına yapıştırmayı unutmayın. Desenli kağıt yoksa beyaz bir kağıda renkli kalemler ile çizgi ya da şekiller de yapabilirsiniz. Hazırladığınız kağıdı anlattığımız şekilde çift taraflı banda yapıştırarak zevkinize uygun bir desenli bant yapabilirsiniz.

Parlak görünümlü bir desenli bant yapmak isterseniz çift taraflı bandın yapışkan yüzeyini istediğiniz renkte sim ile kaplamanız yeterlidir. Bu şekilde istediğiniz uzunlukta simli desenli bant yaptıktan sonra bunun arkasındaki kağıdı çıkararak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Kumaş ile desenli bant yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız desenli bant yapımı resimli anlatım bu konuda işinize yarayabilir.

Desenli Bant Yapımı Resimli Anlatım
Desenli Bant Yapımı Resimli Anlatım

Evde desenli kağıt, poşet, keçe ve sim gibi malzemeler kullanarak desenli bant yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız video bu konuda işinizi kolaylaştırabilir. Yaptığınız desenli bandı değerlendirmek isterseniz daha önce paylaştığımız desenli bant ile kavanoz süslemesi yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir