Kızartmalık Biber Nasıl Kurutulur?

Kızartmalık Biber Nasıl Kurutulur

Kızartmalık biber nasıl kurutulur? diye merak edenler için bu konudaki püf noktalarını yazımızda paylaşıyoruz. Organik gıda tüketmeye özen gösterenler yaz aylarında aldıkları sebzeleri, kışın tüketmek için farklı şekillerde hazırlarlar. Kış hazırlığı denince ilk akla gelen ise salça yapmak ve sebze kurutmaktır. Ev salçasının lezzetini bilmeyen yoktur. Kurutulmuş sebzelerin de kendine has bir tadı ve kokusu vardır. Yaz aylarında tazeyken alınan sebzeler güneşte kurutularak kışın yemek, kızartma ve dolma yapımında kullanılmaktadır. Daha önceden sizlerle dolmalı biber ve yemeklik patlıcan nasıl kurutulur bunları paylaştık. Bugün de kızartmalık biber nasıl kurutulur? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaşıyoruz. Sağlıklı beslenmek için organik gıdalar tüketmeye özen gösteriyorsanız evde kızartmalık biber kurutabilirsiniz.

Kızartmalık Biber Nasıl Kurutulur?

Gerekli Malzemeler

  • İhtiyacınız kadar biber
  • Bıçak
  • Yorgan ipi ve yorgan iğnesi

Biber Nasıl Kurutulur?

İlk olarak biberleri güzelce yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarından temizleyin. Daha sonra bunları suyunu süzmesi için bir süzgeçte bekletin. Biberler kuruduktan sonra bıçak ile bunların sapını kestikten sonra dik olarak ortadan ikiye kesin. Biberlerin tamamını bu şekilde kestikten sonra bunları iğne yardımı ile ipe sıralayın. Bunu yaparken biberlerin arasında biraz boşluk kalmasına dikkat edin. Biberlerin olduğu ipi yüksek bir yere asın. Biberler iyice kızarıp, kuruyana kadar bu şekilde bekletin. Biberler ortalama 7 ile 14 gün arasında kuruyacaktır. Kuruttuğunuz biberleri güneş ve nem almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kızartmalık biberleri evde güvenli bir şekilde kurutmak isterseniz aşağıda paylaşacağımız, kızartmalık biber kurutmanın püf noktaları bu konuda işinize yarayabilir.

Kızartmalık Biber Kurutmanın Püf Noktaları

  • Biberleri kurutmak için en uygun ay ağustostur. Bu ayda hem sebzeler daha taze ve ucuz olur hem de hava sıcak olduğu için kurutma işlemi daha kısa sürer.
  • Biberleri ipte ya da yere sereceğiniz bir bezin üzerinde kurutabilirsiniz. Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın biberin her yerinin yeterince güneş alması için aralarında boşluk bırakmayı unutmayın.
  • Biber kuruturken her gün bunları kontrol etmeli ve arada çürüyenler varsa bunları atmalısınız. Aksi halde çürüyen biberler diğer sağlam olanlarında çürümesine neden olabilir.
  • Kızartmalık biber kurutmak için acı ya da tatlı biber tercih edebilirsiniz. Bu sizin tercihinize bağlı fakat bu biberlerin taze ve sağlam olması gerekmektedir. Eğer ezik biberler kullanılırsa bunlar bir süre sonra çürüyerek diğer sağlamlara da zarar verebilir.
  • Kuruyan biberleri bez bir torbaya koyarak bunları nem ve sıcaklıktan uzak bir yere asarak kışa kadar güvenle muhafaza edebilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa kuruttuğunuz biberleri buzdolabı poşetlerine koyarak da dolapta saklayabilirsiniz.
  • Kurutulmuş biberlerin böceklenmesini önlemek için poşete koyduğunuz kuru biberlerin üzerine karbonat döküp, ayrıca birkaç diş kabuklu sarımsak koyabilirsiniz.
  • Oturduğunuz yer aşırı nemli bir iklime sahipse bu durumda biber kurutmanız mümkün olmayacaktır.

Biber nasıl kurutulur? diye merak edenler için konu hakkındaki tüm detayları bu yazımızda paylaştık. Kızartmalık biberleri çürütmeden kurutmak ve sonrasında da güvenli bir şekilde muhafaza etmek için yazımızda verdiğimiz püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Eğer biber kurutmak için eylül ayına kaldıysanız bu mevsimde hava yağışlı olabileceği için dikkatli olmalısınız. Yağmur yağarsa sebzeleri hemen içeri alın, bunları bir tepsiye yayarak bekletin ve yağmur dindiği zaman tekrar yerine asın. Aksi halde yağmur altında kalan biberler çürüyerek çöpe atılmak zorunda kalacaktır. Evde dolmalık biber kurutmak istiyorsanız bu konudaki bilgilere daha önceden paylaştığımız, dolmalık biber nasıl kurutulur yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir