Kırılan Tırnaklar için Bakım Kürü

Kırılan Tırnaklar için Bakım Kürü

Kırılan tırnaklar için bakım kürü tırnaklarının kırılmasından şikayetçi olan bayanların çok işine yarayabilir. Tırnak uzatmayı seven bayanların bu konuda yaşadığı en büyük sorun kırılan tırnaklardır. Kırık tırnaklar nedeni ile oluşan kötü görünümü gidermek için çoğu zaman diğer tırnaklar da kesilmektedir. Siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız bu yazımızda vereceğimiz öneriler sorunun çözümünde size yardımcı olabilir. Yazımızda tırnak kırılmasının nedenlerini ve bunu çözmenize yardımcı olacak doğal bakım kürü tarifi de paylaşıyoruz.

Kırılan Tırnaklar için Bakım Kürü

Tırnak kırılması sadece kötü bir görünüme neden olmakla kalmaz, dipten kırılan tırnaklar çok can yakabilir. Tırnak kırılmasını çözmek için öncelikle bunun nedenlerini bilemek gerekir. Tırnaklar zamanla sararıp, güçsüzleşebilir. Tırnakların zayıflaması onların kolaylıkla kırılmasına neden olabilir. Tırnak kırılmasının başlıca nedenleri arasında oje ve aseton kullanımını sayabiliriz. Oje sürüldüğü zaman tırnaklar hava alamamaktadır. Bu oje birkaç tırnakta kaldığı zaman hava almayan tırnaklar hem zayıflar hem de sararır. Bunun yanı sıra tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için sürülen aseton da tırnakları yıpratıcı bir etkiye sahiptir. Aseton ile ojeyi çıkarırken tırnağın üst tabakası da zarar görmektedir.

Bunların yanı sıra kimyasal içeren temizlik malzemeleri ile temas eden tırnaklarda kırılmaya müsait hale gelir. Böyle bir sorun yaşamamak için bulaşık yıkarken ya da temizlik yaparken eldiven kullanarak tırnaklarınızı koruyabilirsiniz. Oje kullanımı konusunda ise daha dikkatli olmalı ve sürdüğünüz ojeyi kısa süre sonra çıkarmalısınız. Bu tedbirlere ek olarak evde doğal bir kür hazırlayarak da tırnaklarınızın daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı menekşe yağı

Yapılışı ve Uygulanışı

Yarım limonun suyunu sıkın ve bunu bir kasenin içinde diğer malzemeler ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımın içine tırnaklarınızı sokun ve bu şekilde yarım saat kadar bekleyin. Uygulama sorasında tırnaklarınızı yıkayarak temizleyin. Haftada 2 kere uygulayacağınız bu tırnak bakım kürü sayesinde tırnaklarınız daha sert ve güçlü olacaktır.

Bu yazımızda tırnak kırılmasına çözüm olabilecek önerileri sizlerle paylaştık. Bu konuda bilinçli davranarak ve verdiğimiz tırnak bakım kürünü uygulayarak daha sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir