Sade Omlet Nasıl Yapılır

Sade omlet nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra omleti daha lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Omlet bir yumurta pişirme yöntemi olup sadesinden peynirlisine, sucuklusundan maydanozlusuna kadar pek çok seçenek bulunmaktadır. Herkes yağda yumurta pişirebilir fakat omlet yapmak sadece yumurtayı kırıp tavada pişirmek anlamına gelmiyor. Omlet yağda yumurtaya oranla hem daha lezzetli hem de daha besleyicidir. Herkesin sevdiği bir kahvaltılık olan omleti tam kıvamında yapmak isterseniz bu yazımızda vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.

Sade Omlet Nasıl Yapılır?

Yazımızın başında kullanılan malzemeye göre birçok farklı omlet çeşidi olduğundan bahsetmiştik. Damak tadınıza uyan malzemeler kullanarak yapacağınız omlet tadanlardan tam not alacaktır. Daha önce omlet pişirmeyenler ilk deneme için sade omlet yapabilirler. Bu şekilde işin püf noktasını öğrendikten sonra yapacağınız omletleri farklı malzemelerle harika bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Denemek isteyenler için aşağıda sade omlet tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı su ya da süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yapacağınız omleti süslemek için bu malzemelere ek olarak maydanoz ya da domates gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Yapacağınız omletin kabarık olmasını istiyorsanız yumurtalı karışıma 1 tatlı kaşığı da mısır unu ilave edebilirsiniz. Bu malzeme listesi 1 kişilik omlet yapımı içindir. Yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını arttırabilirsiniz.

Sade Omlet Yapımı

Sade omlet yapımına geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Omlet pişirirken yumurtanın tavaya yapışmaması için teflon ya da seramik bir tava kullanmalısınız. Ayrıca yumurtayı rahatça çevirebilmek için bu tavanın geniş tabanlı ve yüksek kenarlı olması gerekmektedir. Omlet pişirmenin püf noktaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, omlet nasıl yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra sıra geldi tarifi vermeye.

Çukur bir kasenin içine yumurtaları kırın. Yumurtanın içine tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı süt ilave ederek bunları bir çırpma teli yardımı ile güzelce çırpın. Bu aşamada süt kullanmamızın nedeni omletin daha yumuşak olmasını sağlamak, süt yoksa aynı oran da su da kullanabilirsiniz. Kabarık omlet yemekten hoşlanıyorsanız çırpma esnasında malzemelere 1 tatlı kaşığı mısır unu da ilave edebilirsiniz. Omlet malzemelerini bu şekilde hazırladıktan sonra sıra diğer aşamaya geldi.

Tavayı ocağın üzerine alın ve biraz ısınması için bekleyin. Isınan tavaya tereyağını alın ve yağ eridikten sonra tavanın içine yumurtalı karışımı yavaş bir şekilde dökün. Yumurtanın her yerinin iyice pişmesi için tavayı hafifçe sallayın. Bu şekilde yaklaşık 10 saniyede yumurta pişecektir. Daha sonra diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Pişirdiğiniz omleti bir spatula yardımı ile servis tabağına alın. Omleti bu şekilde ya da içine maydanoz, peynir gibi istediğiniz malzemeleri koyup ikiye katlayarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Sade omlet yapımı bu şekilde olup, verdiğimiz püf noktalarını uygularsanız sabah kahvaltılarınız için lezzetli omletler yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir