Kek Kaç Derece Pişer?

Kek Kaç Derecede Pişer

Kek kaç derecede pişer? sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu yazımızda konu hakkındaki tüm bilgileri bulabilirsiniz. Lezzetli ve kabarık bir kek yapmanın püf noktaları arasında kekin pişme süresi ve fırının ısısı da önemli bir yer tutar. Kek uygun ısıda pişirilmezse yeterince kabarmaz. Lezzetli bir kek yapmak için taze malzemeler kullanmalı ve bunların oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Kek hamurunu hazırlama aşaması kadar bunu pişirme aşaması da önemlidir. Pişirirken yapılan yanlış uygulamalar sizi hayal kırıklığına uğratabilir. İlk kez evde kek yapacaksanız, kek kaç derecede pişer? sorusunun cevabını da öğrenmeniz gerekmektedir.

Kek Kaç Derecede Pişer?

Her kek aynı ısıda pişmez. Genelde verilen tariflerde kekin kaç derecede ve kaç dakika pişirileceği de belirtilir. Tariflerde verilen ısı derecesine ve pişme süresine uyulması gerekmektedir. Eğer tarifte kekin kaç derecede pişirileceği belirtilmemişse bu konudaki en ideal ısı ayarı 180 derecedir. Kekin pişme ısısı gereğinden düşük ya da yüksek olursa hem kek kabarmaz hem de dışı pişerken içi çiğ kalabilir. Böyle bir aksilik yaşamamak için kek uygun ısıda pişirilmelidir.

Keki fırına vermeden önce ön ısıtma yapılmalı ve sonrasında tepsi ya da kek kalıbı fırına koyulmalıdır. Kekin her tarafının eşit şekilde pişmesi için bunun fırının üst tarafında değil orta tarafında pişirilmesi gerekmektedir. Yapacağınız kekin kabarması için pişirme süresine dikkat etmeli ve ilk 15 dakika kesinlikle fırının kapağını açmamalısınız. Keki fırından almaya yakın kapağını açarak içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bunun için keke bir kürdan batırın. Eğer kürdana hamur geliyorsa kekin içi hala çiğ demektir. Hamur gelmiyor ve dışı da istediğiniz gibi kızarmışsa fırını kapatabilirsiniz.

Keki fırından aldıktan sonra hemen kalıptan ya da tepsiden çıkarmaya kalkmayın. Henüz sıcak olan kek bu sırada parçalanabilir. Bir süre ılımasını bekledikten sonra keki parçalamadan kolay bir şekilde çıkarmanız mümkün. Bu yazımızda sizlerle kek kaç derecede pişer? sorusunun cevabını ve kek pişirmenin püf noktalarından bazılarını paylaştık. Siz de bu bilgileri uygulayarak evde lezzetli ve kabarık kek pişirip, sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz. Keki kaç dakikada pişireceğinizi merak ediyorsanız daha önceden paylaştığımız, kek kaç dakikada pişer yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir