Kağıt Kalıpta Limonlu Kek Tarifi

Kağıt Kalıpta Limonlu Kek Tarifi

Kağıt kalıpta limonlu kek tarifi ile siz de kahvaltı ve çay saatlerinize harika bir lezzet kazandırabilirsiniz. Kekin sadesinin yanı sıra kakaolu, damla çikolatalı ve meyveli olarak birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Hep klasik tatlar tüketmekten bıktıysanız bir de keki limonlu olarak denemenizi tavsiye ediyoruz. Şık sunum yapmaktan hoşlanıyorsanız kağıt kalıp kullanarak harika kekler pişirebilirsiniz.

Kağıt Kalıpta Limonlu Kek Tarifi

Evde kağıt kalıpta limonlu kek yapmak isterseniz limon kabuğu kullanmanız gerekmektedir. Pişireceğiniz kekin acımsı bir tadı olmaması için limon kabuğunu rendelerken bunun beyaz kısmını rendelememeye dikkat etmeniz gerekiyor. Hamurun içine katacağınız limon kabuğu rendesi sayesinde kekin hem hoş bir kokusu hem de daha aromatik bir lezzeti olacaktır. Denemek isteyenler için aşağıda kağıt kalıpta limonlu kek tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 adet vanilya
  • Yarım limonun kabuğu
  • Yeterli miktarda un

Kağıt Kalıpta Limonlu Kek Yapımı

İlk olarak limon kabuğunu rendelemekle işe başlayın. Daha sonra derin bir kasenin içine yumurta ve toz şekeri alıp, şeker eriyene kadar güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü de ilave ederek tekrar karıştırın. Karbonat, vanilya ve limon kabuğu rendesini de kasenin içine alarak malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak elediğiniz unu karışımın içine azar azar ilave edin. Pürüzsüz ve hafif akışkan bir kıvam elde edene kadar güzelce karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.

Kağıt kalıpları fırın tepsisinin içine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Bunların içine 1 yemek kaşığı kadar hamur koyun. Eğer kağıt kalıp küçük ise 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Bu ön hazırlık aşamasının ardından önceden ısıtılmış 150-170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Evde kağıt kalıpta limonlu kek yapımı bu şekilde olup tepsiyi fırından çıkardıktan sonra bir süre ılıması için bekleyin. Limonlu keki sade olarak ya da üzerine çikolata sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. İsterseniz aynı tarifi portakal ve mandalina kabuğu ile de yapabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı. Cevizli kek seviyorsanız daha önce paylaştığımız kağıt kalıpta cevizli kek tarifi yazımız göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir