Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi

Et Kavurma Tarifi

Et kavurma tarifi önemli noktalarına dikkat edildiğinde en pratik tariflerden birisidir. Lezzetli, yumuşacık bir et yemeği hazırlamak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Hem ana yemek, hem ara öğünlerde tercih edilmektedir. İster kuzu, ister dana eti olsun lokum gibi yumuşacık kavurma hazırlamak mümkün. Yazımızın devamında bunu nasıl yapacağınız hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi

Yumuşacık et kavurma yapmak için kullanılan etin yapısı ve tazeliği önemlidir. Genel olarak dana etlerinin pişmesi biraz daha zordur. Ancak bazen kuzu etinin kokusundan dolayı tercih yine de daha etinden yana kullanılır. Dana eti ile kavurma hazırlamak için etin en yumuşak yerlerinden seçim yapılması gerekir.

Kavurma Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Et Kavurma Nasıl Yapılır

Et kavurma tarifi için ilk olarak etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tarif için özel et alacaksanız, bunu kasaba söyleyip doğratabilirsiniz. Etlerin  ardından kuru soğanı soyup küp küp doğrayın. Tarifi hazırlamak için çelik bir tencere kullanın. İlk olarak tencereyi ocak üzerine alıp tabanının ısınmasını bekleyin. Isınan tencerenin içine etleri alın. Etler suyunu salıp yeniden çekene kadar yüksek ateşte pişirin.

Suyunu yeniden çeken etlerin üzerine kuru soğanları ekleyin. Kuru soğan ile birlikte etleri de karıştırarak soteleyin. Bu aşamada tencere içine zeytinyağını ekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika kadar bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam edin. Kavrulan malzemelerin üzerine kaynar suyu ilave edin. Tencere kapağını kapatın. Ocağın altını kısın.

Etler iyice yumuşayana kadar bu şekilde pişirin. Etlerin altını kapatmadan önce baharat ve tuzunu ilave edip karıştırın. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Baharatları karıştırdıktan sonra yemeğin altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra yemeği istediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Kavurma tarifi hakkında yazımızı beğendiyseniz Baharatlı Ciğer Kavurması tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir