Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir

Buzdolabı kokusu nasıl giderilir, sorusuna pek çok değişik cevap vermek mümkün. Farklı sebeplerden dolayı buzdolabında oluşan rahatsız edici kokuları kolay bir şekilde yok etmek mümkün. Buzdolabı kokularının yok etmek için uygulanan yöntemlerden en işe yarayanlarını sizin için araştırdık. Siz de bu yöntemler ile kötü kokuları yok edebilir, daha ferah bir buzdolabına kavuşabilirsiniz.

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir

Buzdolabında oluşan kötü kokular herkesi rahatsız eder. Kimi zaman açıkta kalan bir gıda, kimi zaman bozulan bir meyve yada sürekli kapalı kalmasından dolayı buzdolabında oluşan bu kötü kokular bir kaç malzeme ile yok edilebilir. Buzdolabı kokusunu önlemek ve yok etmek için kullanılan malzemeler ve kullanımları şu şekildedir.

Türk Kahvesi

Güzel kokusu ile bulunduğu ortamın havasını değiştiren Türk kahvesi, buzdolapları için de etkilidir. Uygulama için küçük kaplar içine 2 kaşık kadar Türk kahvesi koyun. Bu kaplara buzdolabının raflarına yerleştirin. Bu şekilde buzdolabı içinde oluşan kokuları yok edebilirsiniz. Kahve kaselerini isterseniz tek bir rafa bir tek kase olarak koyun, isterseniz de bir kaç kaseyi bir kaç rafa yerleştirin. Buzdolabında yoğun koku oluşumu söz konusu ise mutlaka birden fazla kase içinde kahve koymanızı öneririz.

Kabartma Tozu

Buzdolabı içindeki kokuyu yok etmek için kullanılan bir diğer malzeme kabartma tozudur. Uygulama için bir tepsi yada geniş kap içine kabartma tozunu alın. Ardından buzdolabında rafa yerleştirin. Koku gidene kadar bir kaç gün buzdolabında bekletin. Buzdolabında oluşan koku gittikten sonra kabartma tozunu çıkarabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Buzdolabı içinde bakteri üremesi sonucu oluşan kötü kokuları sirke ile giderebilirsiniz. Bunun için bir bardağın yarısını su ile doldurun. Geri kalan kısmına üzüm sirkesi ekleyip karıştırın. Bardağı dolap içine yerleştirin. Bu sayede buzdolabındaki kokuları yok edip yeniden oluşmalarını önleyin.

Süt

Dolapta oluşan kötü kokuları yok etmek için sütten yararlanabilirsiniz. Uygulama için ağzı açık şekilde bir kap yada bardağa biraz süt koyun. Bu sütü buzdolabına yerleştirin. Oluşan kötü kokuyu içine hapsedip buzdolabının daha güzel kokmasını sağlayacaktır.

Karbonat

Hem buzdolabı temizliğinde hem de kötü kokusunu önlemek için karbonattan yararlanabilirsiniz. Karbonatı bir bardak suyun içine ekleyip karıştırın. Ardından buzdolabının bir rafına yerleştirin. Bu şekilde karbonat kötü kokuları hapsedip yok edecektir.

Vanilya Yağı

Yine kötü koku önleyici özelliği yüksek yağlardan birisi vanilya yağını buzdolabı kokusunu önlemek için kullanabilirsiniz. Uygulama için biraz pamuk üzerine bir kaç damla vanilya yağı dökün. Bu pamuğu bir bardak suyun içine atın. Bardağı buzdolabına yerleştirip kokuları yok edebilirsiniz.

Buzdolabı kokusunu önlemek için yukarıdaki yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz benzer daha fazla yazı için Pratik Bilgiler kategorimize göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir