Teflon Tava Nasıl Temizlenir

Teflon tava nasıl temizlenir? sorusunun cevabını öğrenerek teflondan imal edilen tava, tencere ve tepsi gibi ürünleri güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Yapışmaz yüzeyleri nedeni ile teflon tavalar oldukça kullanışlıdır fakat bu ürünleri yıkarken dikkatli olunmazsa yüzeyleri çizilebilir. Çizik olan teflon tavaların kullanımı ise sağlık açısından zararlıdır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için teflon tava nasıl temizlenir bunu bilmek gerekir. Bu yazımızda teflon tava temizlerken uygulayabileceğiniz pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Teflon Tava Nasıl Temizlenir?

Teflon tava temizlemek için kullanacağınız deterjan ve uygulayacağınız yöntem oldukça önemlidir. Kimyasal içeren bulaşık deterjanları teflon tavanın yüzeyine zarar verebileceği için bu tür deterjanlar yerine doğal temizleyici ürünler kullanılması gerekmektedir. Teflon tavaların bulaşık makinesi yerine elde yıkanması da çizilmemeleri için alınabilecek önlemlerden birisidir. Bunların yanı sıra teflon tavaların içindeki yiyecek kalıntılarını temizlemek için ucu sivri bıçak ya da kaşık yerine tahta spatula kullanmanız gerekiyor. Teflon ürünleri tel ile ovalamanız halinde de yüzeylerinin zarar göreceğini unutmayın.

Teflon tavayı yıkayacağınız zaman ilk olarak içindeki kalıntıları tahta bir spatula yardımı ile temizleyin. Daha sonra aşağıda tarifini vereceğimiz doğal karışımı uygulayarak teflon tavanızı yüzeyine zarar vermeden ve çizmeden temizleyebilirsiniz. Denemek isteyenler için aşağıda doğal bulaşık deterjanı tarifi paylaşıyoruz.

Doğal Bulaşık Deterjanı Tarifi

  • Yarım kahve fincanı sirke
  • Yarım kahve fincanı karbonat
  • 1 su bardağı su

Doğal Bulaşık Deterjanı Yapımı

Belirtilen miktarda sirke, karbonat ve suyu tavanın içine alın. Plastik bir ovma teli yardımı ile hafifçe ovaladıktan sonra tavayı güzelce durulayın. Yıkayıp duruladığınız tavayı temiz bir havlu ya da bez ile silerek terine kaldırabilirsiniz. Bu güvenilir yöntemi sadece tava için değil teflon olan tüm ürünleri temizlemek için kullanabilirsiniz.

Teflon tavayı bulaşık deterjanı kullanarak temizlemek isterseniz ilk olarak tahta bir spatula ile içindeki yemek artıklarını hafifçe kazıyarak alın. Sonrasında tavanın içine biraz sıcak su ve bulaşık deterjanı koyarak bulaşık süngeri ile yıkayın. Çeşmenin altında bol su ile duruladıktan sonra bir bez ya da havlu ile kurulayarak tavayı yerine kaldırabilirsiniz.

Teflon tava temizliğinde bulaşık süngeri kullandığınız zaman bunun sert olan tarafını değil diğer tarafını kullanmanız gerektiğini unutmayın. Aksi halde tava çizileceği için bunu kullanmanız mümkün olmayabilir. Bu yazımızda teflon tava temizlemek için uygulayabileceğiniz güvenilir yöntemleri paylaştık. Siz de bu yöntemleri uygulayarak teflon ürünleri  uzun süre güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir