Evde Oda Kokusu Yapımı

Evde Oda Kokusu Yapımı

Evde oda kokusu yapımı hakkında bu yazımızda vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayabilir. Evlerimizin temizliği kadar güzel kokması da bizim için önemlidir. Bu nedenle çoğumuz oda kokusu kullanırız. Satın aldığımız oda kokuları hem pahalı hem de kimyasal içerikli olduğu için pek içimize sinmese de, evimizin güzel kokması için bunlardan kullanmak durumundayız. Biz bugün sizlerle tamamen doğal ve ucuza mal edeceğiniz ev yapımı doğal oda kokusu konusunu paylaşıyoruz. Sizlere önereceğimiz doğal formüller sayesinde hesaplı ve pratik bir şekilde evinizin mis gibi kokmasını sağlayabiliriz. Kendi oda kokunuzu yapmak size cazip bir fikir gibi geliyorsa tarifleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Evde Oda Kokusu Yapımı

Evde doğal oda spreyi yapmak için aktardan temin edeceğiniz bazı yağları ve mutfağınızdaki malzemeleri kullanmanız yeterli. Oda spreyi yapmak için en çok kullanılan ürünler arasında biberiye yağı, çay ağacı yağı, portakal yağı, limon yağı, sandal ağacı, yasemin, sardunya, gül, çam ve lavantayı sayabiliriz. Bunlardan hangisinin kokusundan hoşlanıyorsanız onu alıp, evinizde dakikalar içerisinde kendi oda spreyinizi yapabilirsiniz. Biz sizlerle 3 tane doğal oda spreyi tarifi paylaşıyoruz. Dilerseniz bunları ya da malzemeleri zevkinize göre değiştirerek kendi özel oda kokunuzu yapabilirsiniz.

Limonlu Doğal Oda Spreyi Yapımı

Ferahlatıcı etkisi nedeni ile limonlu oda spreyleri sıkça tercih edilir. Siz de evinizde gün boyu o ferahlatıcı kokuyu içinize çekmek istiyorsanız aktardan biberiye yağı ve limon yağı temin etmekle işe başlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım litre su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 4 damla biberiye yağı
  • 6 damla limon yağı
  • Püskürtmeli bir şişe

Not: Limonlu doğal oda spreyi yaparken evde limon varsa limon yağı yerine bunun suyunu sıkıp kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Temiz bir püskürtmeli şişenin içine listedeki malzemelerin hepsini boşaltın. Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra doğal oda spreyi hazırdır, evinizde ferah bir his oluşturmak için hemen kullamaya başlayabilirsiniz.

Lavantalı Doğal Oda Spreyi Yapımı

Lavanta çoğu bayanın en sevdiği koku olduğu için, lavantalı oda spreyi yapımını anlatmak istiyoruz. Malzeme listesine göz atın ve eksiklerinizi tamamladıktan sonra doğal oda spreyi yapmaya başlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • Püskürtmeli bir şişe
  • 5 damla lavanta yağı
  • 5 damla adaçayı
  • Yeteri kadar su

Yapılışı

Sprey şişesinde biraz boşluk kalacak şekilde içine su doldurun. ( İçine katacağınız malzemelerin yeterince karışabilmesi için şişenin ağzına kadar dolmaması gerekiyor. Sprey şişesinin içindeki suya adaçayı ve lavanta yağını da katın, kapağını kapattıktan sonra güzelce çalkalayın. Sonrasında bu suyun içine 5’er damla lavanta yağı ve adaçayı ilave edin. İşte lavantalı oda spreyi hazır, hemen püskürtün ve evinizin her yeri mis gibi lavanta koksun. Yaseminli doğal oda spreyi yapmak isterseniz, lavanta yağı yerine aynı miktarda yasemin yağı kullanmanız yeterli.

Vanilyalı Doğal Oda Spreyi Yapımı

Bu tarifimiz oldukça hesaplı çünkü dışarıdan ekstra malzeme almadan evinizdeki ürünlerle kolayca yapabilirsiniz. Vanilyalı oda spreyi çoğu bayanın severek kullandığı bir koku olduğu için formülünü aşağıda veriyoruz.

Malzemeler

Temiz bir sprey şişesi

  • 1 litre kadar su
  • 1 tane limon
  • 3 tane karanfil
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 çubuk tarçın

Yapılışı

Spreyin yapımında limonu kabukları ile birlikte kullanacağız bu nedenle kabuğunu soymayın. Limonu güzelce yıkayın ve küçük bir şekilde doğrayın. Küçük bir tencereye aldığınız doğranmış limonların içine karanfil, tarçın, vanilya ve suyu ekleyin. Bunları kısık ateşte 8 dakika kadar kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra karışımın biraz ılımasını bekleyin ve sprey şişesine boşaltın ve hemen kullanmaya başlayın.

Ev yapımı oda kokusu tarifleri bu şekilde olup, bunları yapması sizlerin de gördüğü gibi oldukça kolaydır. Evde doğal oda kokusu yapmanın en büyük avantajlarından birisi de içeriğini bilmeniz ve kendi istediğiniz kokuyu elde etmenizdir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir