Şişe Mantarından Kalpli Pano Yapımı

Şişe Mantarından Kalpli Pano Yapımı

Şişe mantarından kalpli pano yapımı sayesinde evdeki şişe mantarlarını atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Bazı içecek ve gıdaların şişe kapağı olarak kullanılan şişe mantarları günümüzde birçok kendin yap çalışmasında kullanılmaktadır. Yumuşak ve köpüksü yapısı nedeni ile bu şişe mantarları bıçak ile rahatlıkla kesilebilmekte ve sivri cisimlerle delinebilmektedir. Bunları boyamak da kolay olduğu için anahtarlıktan bardak altlığına, takıdan duvar süsüne kadar birçok farklı çalışmada bu malzeme kullanılmaktadır. Bugün sizinle paylaşacağımız örnek çalışma da şişe mantarları ile yapılıyor. Şişe mantarından kalpli pano yapımı için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamasının detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Şişe Mantarından Kalpli Pano Yapımı

Evinizin dekorunu güzelleştirmek için bir pano yapmak istiyorsanız bunun için şişe mantarlarını kullanabilirsiniz. Boya ile renklendirdiğiniz şişe mantarlarından yapacağınız kalpli panoyu salon ya da oturma odasında dekor ürünü olarak kullanabilirsiniz. Uygulamayı yapmaya başlamadan önce ne büyüklükte bir kalp yapacağınıza karar vererek buna yetecek kadar şişe mantarı temin etmeniz gerekiyor. Kolay kalpli pano yapımı için elinizde yeterli sayıda şişe mantarı yoksa hobi malzemeleri satan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yapacağınız kalp şekline yetecek kadar şişe mantarı
  • İstediğiniz renkte akrilik ya da guaj boya
  • Yapıştırıcı
  • İstediğiniz boyutta kalp şablonu
  • Kalem
  • Karton çerçeve

Şişe Mantarından Kalpli Pano Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şablon yardımı ile kartonun üzerine kalp deseni çizin.
  • Bunun içine boyanmamış haldeki şişe mantarlarını sıralayarak tasarımı nasıl yapacağınızı belirleyin.
  • Sonrasında bu şişe mantarlarının yuvarlak yerlerinin tekini aynı ya da farklı renklerde boyayın.
  • Sürdüğünüz boya kuruduktan sonra şişe mantarlarının boyanmamış taraflarına yapıştırıcı sürerek bunları teker teker kalbin içine yerleştirin.
  • Tüm bu aşamalardan sonra şişe mantarından kalpli pano yapımı tamamlanmış oluyor. Panonun üst tarafına bir delik açıp buradan ip ya da ince bir kurdele geçirerek bunu istediğiniz yere asabilirsiniz.

İsterseniz aynı yöntemi kullanarak kalp yerine çiçek ya da başka figürler de  yapabilirsiniz. Şişe mantarlarını tamamen boyayarak bunları yan olarak da yapıştırmanız mümkün. Tasarımı nasıl yapacağınız sizin zevkinize ve hayal gücünüze bağlı. Evde bu keyifli çalışmayı yapmak isterseniz şişe mantarından kalpli pano yapımı resimli anlatım aşağıdadır.

Şişe Mantarından Kalpli Pano
Şişe Mantarından Kalpli Pano

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir