Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

Nohut yemeği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sevilen bakliyat çeşitlerinden olan nohut sulu yemeğinin dışında, çorba, salata ve meze yapımında da kullanılmaktadır. Kolay yapılan bir yemek olduğu için ilk denemede bile istediğiniz lezzeti elde edebilirsiniz. Kaliteli ve kolay pişen bir nohut çeşidi kullandığınızda sonuç sizi memnun edecektir. Daha önceden evde nohut yemeği pişirmediyseniz bu yazımızda vereceğimiz pratik bilgiler çok işinize yarayacaktır.

Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Nohut yemeği sade ya da etli olarak yapılabilir. Sade nohut yapacağınız zaman yemeği daha lezzetli hale getirmek için et bulyon kullanabilirsiniz. Eğer evde kendi yaptığınız et suyu varsa et bulyon yerine bunu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sevdikleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir sulu yemek pişirmek isterseniz aşağıda paylaştığımız kolay nohut yemeği tarifi bu konuda işinize yarayabilir. Nohudun yanına pirinç pilavı ve salata yaparak güzel bir menü hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tane kuru soğan
  • 3,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça ( İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası olabilir. )
  • 1 tane et bulyon
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Not: Hazırda et suyu varsa yemeğe lezzet katmak için 3,5 su bardağının 1,5 bardağını et suyu olarak kullanabilirsiniz. Baharatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız yemeği yaparken karabiber ve pul biber gibi damak tadınıza uygun baharatlardan istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Nohut Yemeği Yapılışı

Nohut yemeğini yapmadan 1 gece önce nohutları suda bekletmeyi unutmayın. Ertesi gün suyunu süzdükten sonra nohudu düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın. Nohut haşlama hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, nohut nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Nohutlar haşlandıktan sonra yemeğin yapımına geçebilirsiniz.

Kuru soğanın kabuğunu soyun ve bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra tencereye sıvı yağı alın ve yağ iyice kızdıktan sonra içine doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar sararana kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra tencereye haşlanmış nohutları da alın. Birkaç dakika da bu şekilde kavurduktan sonra yemeğin suyunu ve bulyonu ekleyin. Bulyon eriyene kadar karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Bu süre ortalama 15-20 dakika arasıdır. Ocağın altını kapattıktan sonra yemeği 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazımızda nohut yemeği yapılışı hakkında bilgiler ve etsiz nohut yemeği tarifi paylaştık. Siz de isterseniz evde bu lezzetli yemeği kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. İsterseniz nohut yemeğini kırmızı et ya da tavuk eti ile de pişirebilirsiniz. Daha besleyici bir yemek yapmak isterseniz yemeği yaparken içine birkaç tane de biber koyabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir