Kolay Kurabiye Tarifleri

Kolay Kurabiye Tarifleri

Kolay kurabiye tarifleri altında sizlerle evde yapabileceğiniz 3 farklı kurabiye tarifi paylaşıyoruz. Çay saatlerinin sevilen lezzetlerinden olan kurabiyenin tatlı, tuzlu, sade, meyveli ve daha birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çaya misafir geleceği zaman da ilk akla gelen kurabiye olmaktadır. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için bu yazımızda tatlı ve tuzlu kurabiye tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Az malzeme ile kolay bir şekilde lezzetli kurabiyeler pişirmek isterseniz bu tariflerden faydalanabilirsiniz.

Kolay Kurabiye Tarifleri

Ev yapımı kurabiye daha lezzetli ve hijyenik olduğu için günümüzde bayanlar dışarıdan kurabiye almak yerine bunu evde yapmaktadır. Hal böyle olunca da tarif defterinde farklı kurabiye tarifleri olması gerekmektedir. Sizlerle paylaşacağımız pratik tarifler sayesinde evde damak tadınıza uygun tatlı ya da tuzlu kurabiyeler pişirerek bunları sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz.

Pudingli Kurabiye Tarifi

Pudingli kurabiye sadece 3 malzeme kullanılarak yapılan çok lezzetli bir çeşittir. Kakaolu ya da muzlu olarak yapacağınız enfes kurabiyeleri çocuğunuzda severek yiyecektir.

Pudingli Kurabiye Tarifi
Pudingli Kurabiye Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket margarin

Pudingli Kurabiye Yapımı

Derin bir kasenin içine margarini alın. Bunun üzerine 1 paket muzlu puding ve 2,5 su bardağı un ilave edin. Malzemeleri güzelce yoğurarak kurabiye hamurunu hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bunları elinizde yuvarlayarak şekil verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Muzlu kurabiyeleri 160 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bir süre ılımaları için bekleyin. Sonrasında bunları tepsiden çıkararak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Un Kurabiyesi Tarifi

Ev yapımı kurabiye denince ilk akla gelen çeşitlerden birisi de un kurabiyesi olmaktadır. Evde bu harika lezzeti denemek isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un

Servis için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Un Kurabiyesi Yapımı

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabının içine alarak güzelce karıştırın. Daha sonra içine belirtilen miktarda buğday nişastası ve azar azar un ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra hamuru kıvam alması için bir süre buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız kurabiye hamurundan büyük parçalar koparın ve bunları yuvarlayarak rulo haline getirin. Bu ruloların üzerine çatal ile çizgi yapın. Sonrasında bu ruloları bıçak ile 3 parmak genişliğinde parçalar halinde kesin. Bu şekilde kurabiyeleri hazırladıktan sonra bunları fırın tepsisine sıralayın. Hamur yeterince yağlı olduğu için tepsiyi ayrıca yağlamaya gerek yoktur. Evde un kurabiyesi yapımı bu şekilde olup kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğuması için bekletin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi

Tatlı kurabiye sevmeyenler de aşağıda paylaşacağımız tuzlu kurabiye tarifi ile damak tatlarına uygun bir kurabiye pişirebilirler.

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi
Susamlı Simit Kurabiye Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Not: Yumurtanın akını kurabiyenin üzerine sürmek için ayırın ve sarısını kurabiye hamurunun içine koyun.

Üzeri için;

  • Susam

Susamlı Simit Kurabiye Yapımı

Evde susamlı simit kurabiye yapmak için kullanılacak olan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Margarin ve yumurta buzdolabında ise bunları önceden çıkarıp ılımalarını sağlamalısınız. Bu hatırlatmanın ardından tarife geçelim. Belirtilen miktarda yumurta sarısı, margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabarma tozunu derin bir kabın içine alın. Bunları bir süre karıştırdıktan sonra içine azar azar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu şekilde susamlı simit kurabiye hamurunu hazırlandıktan sonra bundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunları şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirerek halka yapın. Susamı bir tabağa koyun ve yaptığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, ardından susama batırın. Evde susamlı simit kurabiye yapımı bu şekilde olup bunları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu yazımızda denemek isteyenler için lezzetli ve kolay kurabiye tarifleri paylaştık. Bu tarifler sayesinde artık siz de çay saatleriniz için birbirinden lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Kurabiye yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız kurabiye yapmanın püf noktaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir