Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır

Pudra şekerli kurabiye nasıl yapılır bunu öğrenerek çay saatleriniz için evde lezzetli bir kurabiye pişirebilirsiniz. Kurabiye, kahvaltıda, çay saatinde ve gün içinde atıştırmalık olarak tercih edilen bir hamur işidir. Tatlı ve tuzlu kurabiye dışında farklı malzemeler kullanılarak yapılan değişik kurabiye çeşitleri de bulunmaktadır. Bugün sizlerle paylaşacağımız pudra şekerli kurabiye hem pratik yapımı hem de harika tadı ile öncelikli tercihleriniz arasına girebilir.

Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pudra şekerli kurabiye yapımı normal kurabiye ile aynı olup aradaki fark içine toz şeker yerine pudra şekeri ve buğday nişastası koyulmasıdır. Pudra şekerli kurabiye hesaplı malzemeler içerdiğinden her bütçeye de uygundur. Bisküvi görünümündeki lezzetli kurabiyeleri çocuklarda severek tüketeceklerdir. Bu güzel tarifi denemek isteyenler için aşağıda pudra şekerli kurabiye tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Yapacağınız kurabiyenin daha lezzetli olmasını isterseniz margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.

Pudra Şekerli Kurabiye Yapımı

Kurabiye yapımında kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve margarin buzdolabında ise bunları önceden dolaptan çıkararak oda sıcaklığında ılımaları için bir süre bekletin.

Pudra şekerli kurabiye yapımı için derin bir kabın içine belirtilen miktarda tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve buğday nişastasını alın. Bu malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edin. Son olarak unu da eleyerek kabın içine yavaş yavaş ekleyin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave ettikten sonra kurabiye hamuru hazırdır.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bunları elinizde yuvarlayarak üzerlerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Daha sonra kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Son olarak kurabiyelerin üzerine çatal ile hafifçe bastırarak şekil verebilirsiniz.

Evde pudra şekerli kurabiye yapımı bu şekilde olup kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bir süre ılımaları için beklettikten sonra sade olarak ya da üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. İsterseniz kurabiyelere şekil verirken bunların üzerine parmağınızla küçük delikler açın. Bu şekilde pudra şekerli kurabiye piştikten sonra bu deliklere reçel koyarak harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Çikolata sosu da pudra şekerli kurabiyeye çok yakışacağı için dilerseniz o şekilde de servis yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde pratik kurabiye tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız daha önce paylaştığımız bonibonlu kurabiye nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir