Naylon Poşetten Sarkaç Süs Nasıl Yapılır?

Naylon Poşetten Sarkaç Süs Nasıl Yapılır

Naylon poşetten sarkaç süs nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek evdeki poşetleri atmak yerine çok güzel dekoratif süsler yapabilirsiniz. Hepimizin evinde naylon poşet bulunmaktadır. Bu poşetlerin bazılarının renk ve deseni oldukça güzeldir. Bu güzel poşetleri değerlendirmek isterseniz size bahsedeceğimiz çok kolay geri dönüşüm uygulamasını yapabilirsiniz. Evde naylon poşet ile sarkaç süs yapmak isterseniz uygulamanın yapımı için gerekli olan malzemeleri ve işinizi kolaylaştıracak olan videolu anlatımı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Naylon Poşetten Sarkaç Süs Nasıl Yapılır?

Evde naylon poşetten dekoratif süs yapmak için uygulayabileceğiniz en kolay yöntemi uygulamak isterseniz size önereceğimiz çalışmayı deneyebilirsiniz. Poşetin üzerine istediğiniz büyüklükte kalp, çiçek ya da yıldız gibi figürler çizerek bunu makas ile kesin. Hazırlamış olduğunuz bu parçaları ip yardımı ile birbirine ekleyerek kısa sürede güzel bir sarkaç süs yapabilirsiniz. Böyle bir sarkaç süs çocuk odasının dekoruna sevimli bir hava katabilir. Bu konuda ilk yapmanız gereken desenlerini beğendiğiniz poşetleri seçmek ve nasıl bir figür yapacağınıza karar vermek.

Naylon Poşetten Sarkaç Süs
Naylon Poşetten Sarkaç Süs

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane naylon poşet
  • Kalem
  • Yeterli miktarda ip
  • Yapıştırıcı
  • Makas

Naylon Poşet ile Sarkaç Süs Yapımı

Poşet ve diğer malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları uygulayarak güzel bir sarkaç süs tasarlayabilirsiniz.

  • Poşetin yan ve üst taraflarını makas ile keserek düz bir parça haline getirin.
  • Daha sonra kalem ile poşet üzerine istediğiniz büyüklükte bir figür çizin. Sarkaç süs yapımı için yıldız, kalp, çiçek ya da başka figürler kullanabilirsiniz.
  • Çizim yapmakta zorlanıyorsanız bunun için kalıp da kullanabilirsiniz.
  • Yeterli sayıda figür hazırladıktan sonra poşetten 3 parmak kalınlığında uzun bir şerit kesin. Bu şeride süslerin bulunduğu ip şeritleri tutturulacak.
  • İpten 3 tane aynı ya da farklı boyda parça kesin. İpleri 2 figürün arasına koyduktan sonra poşetleri birbirine yapıştırın.
  • Bu şekilde 3 tane şerit hazırladıktan sonra bu iplerin ucunu hazırladığınız poşetin içine yapıştırarak sarkaç süs yapımını tamamlayabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu sevimli sarkaç süsü çocuğunuzun giysi dolabına ya da odasının duvarına asabilirsiniz. Bu kolay uygulama sayesinde çocuk odası için çok güzel dekoratif süsler yapabilirsiniz. Uygulamayı denemek isteyenler için aşağıda poşet ile dekoratif süs yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. Elinizde değerlendirilmeyi bekleyen küçük pet şişeler varsa daha önce paylaştığımız pet şişe ve poşet ile marakas yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir