Güveçte Etli Patates Nasıl Yapılır?

Güveçte Etli Patates Nasıl Yapılır

Güveçte etli patates nasıl yapılır bunu öğrenerek evde lezzetli bir yemek pişirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi güveçte pişirilen yemekler daha lezzetli olmaktadır. Sebze ve bakliyat yemekleri sade ve etli olarak güveçte pişirilebilir. Sebzeli güveç yapacağınız zaman patlıcan, patates ve havuç gibi sebzeleri bir arada pişirebilir ya da bunları tek başına da yapabilirsiniz. Patates her mevsim bulunan bir sebze olduğu için güveçte patates mutfaklarımızda sıkça pişmektedir. Daha önce güveçte patates pişirmediyseniz bu yazımızda lezzetin sırrını sizlerle paylaşıyoruz.

Güveçte Etli Patates Nasıl Yapılır?

Akşam yemeği ya da özel bir yemek daveti için sulu patates yemeği pişirmek isterseniz bunu güveçte yapabilirsiniz. İçine biraz da et koyarak patates yemeğinin lezzetini arttırabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız tarifte kırmızı et kullanılmış fakat siz isterseniz aynı tarifi kuşbaşı tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Yemeği yaparken karabiber dışında damak tadınıza uygun başka baharatlar da kullanabilirsiniz. Denemek isteyenler için aşağıda güveçte etli patates tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Güveçte Etli Patates Yapımı

Yemeğin ön hazırlık aşaması olarak patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bunları kesme tahtasına alarak bıçak ile küp küp doğrayın. Bunu yaparken patatesleri orta boyutta küpler şeklinde doğramanız gerekiyor. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve bunları da bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından güveçte etli patates yemeği yapımına başlayabilirsiniz.

Güveç yapımında kullanacağınız etlerin haşlanmış olması gerekiyor. Bunun için kuşbaşı etleri düdüklüye alın ve 15 dakika haşlayın. Ocağın altını kapattıktan sonra etin suyunu süzün. Güvecin içine yağı alın ve yağ ısındıktan sonra içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin. Soğanlar sararana kadar kavurduktan sonra güvecin içine haşlanmış et ve salçayı da alın. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra patatesleri ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp bir süre bu şekilde kavurduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Güveçte etli patates yapımı bu şekilde olup yemeğin yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yapabilirsiniz. Başta da belirttiğimiz gibi bu tarifi tavuk eti ile de yapmanız mümkün. İsterseniz patatesle beraber patlıcan, biber ve havuç da ilave ederek daha besleyici bir yemek pişirebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Etli patatesin yanına lezzetli bir bulgur pilavı yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir