Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı

Kağıttan-Yürüyen-Tırtıl-Yapımı

Kağıttan yürüyen tırtıl yapımı çalışması, çocukların okul öncesi eğitimlerinde de yer verilen hoş bir çalışmadır. Sadece kare şeklinde bir tek kağıttan elde edilen bu tırtılları oynatıp şarkı söyleyerek ya da aralarında konuşma yaptırarak çocukların hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca tırtılın yapım aşaması sırasında da yardım alarak el becerilerinin gelişmesine de katkı sağlayabilirsiniz.

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Malzemeleri

  • Renkli A4 kağıdı
  • Renkli kalemler
  • Yapıştırıcı
  • 2 adet çöp şiş
  • Makas
  • Falçata
  • Cetvel
  • Çizim kalemi

Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı

Kağıttan tırtıl yapmak için ilk olarak A4 kağıdı kare şeklinde makas ile kesin. Ardından tırtılın baş kısmı için yuvarlak bir parça çizin. Anten kısımları için başın iki yanından yanlara doğru uzanan çubuklar çıkarın. Çubukların ucunu hafif yuvarlak şekilde çizin ve baş kısmını dikkatlice kesin. Kestiğiniz baş üzerine göz, burun ve ağız yapın. Kare şeklindeki kağıt parçasının bir kenarından 1 cm içeriye çizgi çekin. Diğer tarafından da 3 cm içeriye çizgi çekin. Bu iki çizgi arasına boylamasına 1 cm aralık ile şeritler çizin. Bu şeritleri falçata ile kesin. İyice ayrılmaları için elinizle aralıkları hafif açın.

Kağıt tırtılı yapıştırmak için şerit halinde ayırdığınız yerlerden kıvırın. İki tarafına da yapıştırıcı yapıp sıkıca birbirine yapıştırın. Yapıştırıcı kuruduktan sonra bükülmesi için elinizle yapıştırdığınız yerlerden büküp şekil verin. Bir kaç kere elinizle bu şekilde yapıp alıştırın. Tırtılın alt tarafına bir başa bir sona olmak üzere iki adet çöp şiş yapıştırın. Güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırdıktan sonra sağlam olması için ayrıca bant ile de bantlayabilirsiniz. Son olarak hazırladığınız baş kısmını tırtıla yapıştırın.

Kağıttan-Yürüyen-Tırtıl-Yapımı-Resimli-Anlatım
Kağıttan-Yürüyen-Tırtıl-Yapımı-Resimli-Anlatım

Çöp şişlerin yapıştığından emin olduktan sonra tırtılı yürüterek oynamaya başlayabilirsiniz. Tırtılın büyüklüğü için kare parçanın boyutunu iyi ayarlamanız gerekir. İsterseniz farklı boyutlarda pek çok kağıt tırtıl hazırlayıp tırtıl ailesi ile daha renkli bir oyun oynayabilirsiniz. Hazırladığınız küçük boyutlu tırtıllar için çöp şiş yerine kürdan kullanabilir, kontrollerini daha kolay sağlayabilirsiniz. Bu çalışmalar sırasında özellikle tırtılların yüzlerini çizerken çocuğunuzdan yardım almanız onları da çok mutlu edecektir.

Çalışmamızı beğendiyseniz Fon Kartonundan Cetvel Yapımı çalışmasına da göz atabilirsiniz. Ayrıca bizi Youtube kanalımızdan da takip edip, videolarımızı izlemeyi unutmayın.

https://www.youtube.com/watch?v=evl_Obqe1qY&lc=UgyhhK_BI-EOJf6TX9J4AaABAg

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir