Origami Kelebek Yapımı

Origami Kelebek Yapımı

Origami kelebek yapımı ile çok kısa sürede minik minik kelebekler hazırlayabilirsiniz. Yapım aşaması son derece kolay olan bu kelebekleri, istediğiniz boyuttan hazırlayabilirsiniz. Çocukların da çok seveceği kağıttan kelebekleri istediğiniz tür kağıtlar ile hazırlayabilirsiniz. Şimdi sizleri daha fazla merakta bırakmadan çalışmanın detaylarına geçmek istiyoruz…

Origami Kelebek Yapımı

Kelebekler çocukların çok sevdiği canlılardandır. Bu sebeple hem okul öncesinde, hem de küçük çocukların okul eşyalarında ya da etkinliklerinde sıkça karşımıza çıkıyor. Dekoratif olarak da zarif ve hoş görünümleri olan kelebekler değişik malzemeler ile hazırlanabiliyor. Biz bugün sizlerle kağıttan kelebek yapımı çalışmalarından birisini paylaşacağız. Sizler de sadece katlama yaparak bu minik kelebeklerden hazırlayabilirsiniz.

Origami Kelebek Yapımı Resimli Anlatım
Origami Kelebek Yapımı Resimli Anlatım

Kağıttan kelebek hazırlamak için istediğiniz renk ve desenlerde kağıtlar kullanabilirsiniz. İsterseniz düz, beyaz renkli bir kağıda kendiniz renkli kalemler ile desenler çizerek kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Kelebeği kullanmak istediğiniz yere göre boyutunu ayarlayabilirsiniz. Örnek çalışmada orta boy bir kelebek için 14×14 cm ebatında kare bir kağıt kullanıldı. Sizler de istediğiniz boyuta uygun kare bir kağıt kullanın.

Kare kağıdı önünüze alın. İlk olarak enlemesine ikiye katlayın, katlama yerini tırnağınız ile belirginleştirip katı açın. Aynı işlemi boyuna ikiye katlayarak da yapın. Sonrasında kağıdı üçgen şeklinde katlayıp açın. Aynı işlemi bir kere de diğer köşelerden üçgen olacak şekilde yapın. Böylece kelebeği hazırlamak için gerekli olan kat çizgilerini ortaya çıkarın.

Katları belirginleştirmek için yaptığınız bu işlemde sıra çok önemli değil. Önemli olan katların ortaya çıkmasıdır. Katları ortaya çıkardıktan sonra resimde görüldüğü şekilde yanlardan içeri doğru katlayarak üçgen oluşturun. Bu üçgenin iki kenarından yukarı doğru katlayıp baklava şekli ortaya çıkarın. Üçgen kağıdın diğer yüzünü çevirin. Resimde görüldüğü gibi hafif uç kısmında çıkıntı olacak şekilde üçgen olarak katlayın.

En son kelebek şekli vermek için çıkıntı oluşan üçgeni katlayıp kelebeğin kanatlarını yukarı doğru kaldırtın. Bu şekilde üç boyutlu bir kelebeğiniz oluşmuş olacak.

Origami kelebek yapımı çalışmasının detayları için Youtube kanalımızda yer alan videoya da göz atabilirsiniz. Son derece eğlenceli olan bu çalışmayı çocuklarınız ile birlikte yapıp eğlenebilirsiniz. İsterseniz benzer çalışmalardan birisi olan Origami Pop İt yapımı çalışmasına da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir