Fimo Hamurundan Takı Yapımı

Fimo-Hamurundan-Takı-Yapımı

Fimo hamurundan takı yapımı son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir konu olduğu için bizde işlemeye karar verdik. Kırtasiyelerde hazır olarak satılan bu özel hamuru, isteyenler evde de kendileri yapabiliyor. Hazır olarak satın alınanlarından daha iyi sonuç elde edildiği için biz hazır fimo hamurlarını tavsiye ediyoruz.

Fimo Hamurundan Takı Yapımı

Fimo hamuru, bir çeşit seramik malzemesi olup kalıplar ya da el ile şekil verilerek pişiriliyor. Kullanım alanı olarak geniş bir alana sahiptir. Genel olarak biblo, dekoratif ev eşyası, takı yapımı gibi alanlarda kullanılıyor. İstenilen şekil verildikten sonra normal ev fırınında sertleşene kadar düşük ısıda pişiriliyor. Fimo hamuru, evde yapıldığında mutlaka mikrodalga fırında pişirilmesi gerekir. İster hazır olarak satın alınsın, ister evde yapılsın fimo hamurunu saklamak için kapaklı saklama kapları kullanılır. Streç filme benzer naylonlar ile sarılıp hava almayacak şekilde saklanan farklı renklerdeki fimo hamurlarını, uzun süre kalır.

Fimo hamuru ile takı yaparken küçük ince kalıplardan yararlanılır. Bu kalıplar ile elde edilen çiçek, kelebek ya da daha özel şekiller kolye, küpe, bileklik olarak hazırlanır. Geniş renk seçeneğine sahip olan bu hamurlar ile tek olarak takı hazırlanır. Ayrıca aynı renkte ve aynı desende parçalardan oluşan takı takımları da yapılır. Birbirinden özel ve farklı fimo hamurundan yapılan takı takımlarının resimlerini şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Fimo Hamurundan Küpe Yapımı

Fimo hamuru ile sallanan ya da kulağa ta monte şeklinde küpeler hazırlanır. Bu küpeleri hazırlarken tek renk ya da birden fazla renk de kullanılır. Şekilli küpeleri hazırladıktan sonra takma yerlerine küpe kopçalarını yerleştirip sabitlemek yeterli olacaktır.

Fimo Hamurundan Kolye Yapımı

Fimo hamuru ile en sık yapılan takılar kolyelerdir. Tek kolye şeklinde hazırlanabilen bu tasarımlar, küpe ve bileklikler ile birlikte set şeklinde de hazırlanır. Fimo hamurundan kolay kolye hazırlamak için hamura boncuk şekli vermeniz yeterli. Bunun dışında daha detaylı şekilde çalışıp daha özel tasarımlar da hazırlanır.

Fimo Hamurundan Bileklik Yapımı

Fimo-Hamurundan-Bileklik
Fimo-Hamurundan-Bileklik

Fimo hamurundan bileklik yapmak için de farklı yöntemler kullanılır. Örnek olarak aşağıdaki iki örneği sizlerle paylaşmak istiyoruz. Siz de elinizdeki malzemelere göre bu iki yöntemden birini kullanarak harika bileklikler hazırlayabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Fimo Hamurundan Neler Yapılır konumuza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir