Kalpli Dekoratif Mumluk Yapımı

Kalpli-Dekoratif-Mumluk

Evde işinize yaramayan ancak ne yapacağınızı bilemediğiniz kavanozları değerlendirme zamanı geldi. Evde bulunan malzemeler ile bu kavanozlardan çok sevimli dekoratif mumluklar hazırlayabilirsiniz. Kavanozları kullanmadan önce üzerinde etiket ya da yapışkanlar varsa çıkarın. Tamamen temiz, pürüzsüz bir cam kavanoz olması lazım. Bunu yapmak için kavanozu sıcak su içinde bir süre bekletip keskin olmayan bir aparat ile kağıdı üzerinden kaldırabilirsiniz. Kavanoz üzerinde yapışkan kaldıysa başka bir alet ile bu yapışkanları kazıyıp tel ile ovarak çıkarın. Temiz, pürüzsüz kavanozlar hazır ise kalpli dekoratif mumluk yapımı aşamalarına geçebiliriz.

Kavanoz Süsleme ile Kalpli Dekoratif Mumluk Yapımı

Kavanoz süsleme ile dekoratif mumluk yapımı son derece kolaydır. Az malzeme ile kısa sürede dekoratif bir ürüne sahip olmak için siz de evinizde bu çalışmayı yapabilirsiniz. Örnek çalışmamızda kalpli kalıp kullanıldığı için kalpli dekoratif kavanoz kelimesini kullandık. Ancak siz isterseniz yıldız, kelebek, çiçek desenleri de kullanabilir, daha farklı dekoratif mumluklar hazırlayabilirsiniz.

Kalpli Dekoratif Mumluk Malzemeleri

  • 1 adet istediğiniz büyüklükte temiz cam kavanoz
  • 1 adet kullanmak istediğiniz şekil şablonu
  • Sprey cam boyası
  • Kavanoz ağzı için kurdele
  • İsteğe bağlı süsleme boncukları ve boncuk yapıştırıcı malzemeler

Kalpli Dekoratif Mumluk Yapımı

Kalpli-Dekoratif-Mumluk-Yapımı
Kalpli-Dekoratif-Mumluk-Yapımı

Kalpli mumluk yapımı için ilk olarak kavanozu temizleyip kurulayın. Ardından açık kalacak kısmı için şablon hazırlayın. Örnek çalışmadaki gibi kalpli dekoratif mumluk yapacaksanız, kağıdı ortadan ikiye katlayıp yarım kalp şeklinde keserek simetrik bir kalp elde edebilirsiniz. Yapışkanlı kağıdı kestikten sonra çıkarıp kavanozun orta kısmına yapıştırın. Sonraki aşamada kavanozun her yerini sprey boya ile güzelce boyayın. Eğer sprey boya yoksa uygun fırça kullanarak fırça boyası da yapabilirsiniz. Her yerini güzelce boyadıktan sonra kuruması için bekletin. Bekleme süresinin sonunda dikkatli bir şekilde yapışkan kağıdı çıkarın. Orta kısımdaki desenin belli olması için iç çevresinden kesik çizgiler ile boya yapın. Kavanozun kapak kısmına istediğiniz bir kurdele ya da ip ile süsleme yapabilirsiniz. İsterseniz desen içine küçük boncuklar ile de şerit yapabilirsiniz.

 

Dekoratif mumluk yapımı eğlenceli, kolay ve bir o kadar da az masraflı bir hobi çalışmasıdır. Daha önce hiç hobi çalışması yapmayanlar bile çok kolay bir şekilde bu çalışmayı yapabilir. Küçük bebek ya da çocuğu olan anneler bebeklerinin hazır kavanoz mamalarının kavanozlarından benzer şekilde çalışmalar yapabilir. Hatta çok sayıda kavanoz biriktirip hazırlayarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Çalışmamızı beğendiyseniz Konserve Kutusundan Mumluk Yapımı çalışmamıza da göz atabilirsiniz.  Farklı kendin yap çalışmaları içinse Youtube kanalımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir