Dolma Kaç Dakikada Pişer

Dolma kaç dakikada pişer? sorusunun cevabı lezzetli bir dolma yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Türk mutfağının sevilen yemek çeşitlerinden birisi olan dolma sadece biber ile değil kabak, patlıcan, domates ve patates gibi sebzelerle de yapılmaktadır. Klasik dolmanın aynı sıra zeytinyağlı ve kıymalı dolmada sıkça tercih edilmektedir. Dolma seviyor fakat bunu yaparken içinin diri kalması gibi bir sorun yaşıyorsanız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Dolma Kaç Dakikada Pişer?

Dolma çeşitli sebzelerin içine pirinç ve çeşitli malzemelerle yapılan iç harcı koyularak pişirilen bir yemektir. Lezzetli bir dolma yapmak için güzel bir iç harcı hazırlamak kadar yemeği pişirme süresi de önemlidir. Gereğinden fazla pişen dolmanın içi dağılabilir daha da kötüsü yemek yanabilir. Eğer gereğinden az pişirilirse de içi diri kalabilir. Bu tür sorunlar yaşamamak için dolmanın pişme süresini bilmek gerekir. Merak edenler için aşağıda biber ve kabak dolmasının pişme süresi hakkında bilgiler paylaşıyoruz.

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer?

Dolma denince ilk olarak hepimizin aklına biber dolması gelmektedir. Biber dolması kaç dakikada pişer? derseniz bu sürenin değişebileceğini söylemeliyiz. Dolmanın pişmiş olması için iç harcının yeteri kadar yumuşamış olması gerekmektedir. Bu nedenle biberlerin büyüklüğünün ya da iç harcında kıyma bulunup bulunmamasının pişme süresini fazla etkilediğini söyleyemeyiz. Biber dolmasının pişme süresi içine koyulan iç harcının miktarı ile bağlantılıdır. Biberlerin içi ağzına kadar doldurulmuşsa bunun iç kısmının da pişmesi için en az 40 dakika gereklidir. Eğer iç harcı az doldurulmuş ise bu süre yarım saate inebilir. Dolmanın daha kısa sürede pişmesi için ocağın altını çok açmayı düşünenlere bunu tavsiye etmiyoruz. Yüksek ısıda dolma çabuk pişer fakat dolmaların içi tam olarak pişmeyebilir.

Kabak Dolması Kaç Dakikada Pişer?

İlk kez kabak dolması yapacak olanlar, kabak dolması kaç dakikada pişer? diye merak edebilirler. Kabak dolmasının pişme süresi dolma yapmak için kullanılan kabağın çeşidine göre değişebilir. Eğer yuvarlak ve yeşil renkli kabak kullanıyorsanız dolma 40 dakikada pişecektir. Uzun ve patlıcan gibi olan kabaklar ortalama yarım saatte pişerken çok küçük ve ince kabaklarla yapılan dolmalar 20 ile 25 dakika arasında pişecektir.

Dolmanın pişme süresinden bahsetmişken akıllara gelen, yaprak sarması kaç dakikada pişer? sorusunun cevabını da paylaşalım. Sarma yapmak için büyük yaprak kullandıysanız  pişme süresi yaklaşık 40 dakika kadar olabilir. Daha küçük yapraklar kullanırsanız bu süre 30 dakikaya kadar düşebilir. Pazı yaprağı ile yapılan sarmaların pişme süresi ise ortalama 35 dakikadır.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir