Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır? diye merak edenler için bu sorunun cevabını yazımızda paylaşıyoruz. Haşlanmış tavuk kızartılmışına oranla daha sağlıklı olduğu için günümüzde çoğu kişinin öncelikli tercihleri arasındadır. Hal böyle olunca tavuğun haşlanma süresi de merak edilmektedir. Tavuğu sadece bir tencerede suya koymakla iş bitmiyor. Tavuğun haşlanırken vitaminini kaybetmemesi ve yumuşak olarak pişmesi de oldukça önemlidir. İşte bu noktada tavuğun kaç dakikada haşlanacağını bilmek gerekiyor. Yazımızın devamında vereceğimiz pratik bilgiler size bu konuda yardımcı olabilir.

Makale İçeriğinde Neler Var

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuğu bütün ya da parçalar halinde haşlamak mümkündür. Tavuğun kendisi kadar bunun haşlama suyu da önemlidir. Tavuğu haşladıktan sonra geriye kalan suyunu atmak yerine çorba, pilav ve diğer yemeklere lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Tavuk haşlanırken elde dilen bu tavuk suyu organik olduğu için hem sağlıklı hem de oldukça lezzetlidir.

Tavuk Haşlama Süresi

Tavuk haşlama süresi konusunda kesin bir rakam vermek yanlış olur. Bu süre haşlamak için uygulanan yönteme, kullanılan su miktarına ve tavuğun özelliğine göre farklılık gösterebilir. Bu konuda ortalama bir rakam verecek olursak tavuk tencerede 1 saat içinde haşlanabilir. Bu süreyi kısaltmak isterseniz tavuğu düdüklüde haşlayabilirsiniz. Böyle bir durumda haşlanma süresi yaklaşık 40 dakika olacaktır.

Haşlanma süresinin tavuğun özelliğine göre değişeceğini de unutmamak lazım. Marketlerde satılan tavuklar köy tavuklarına oranla daha kısa sürede haşlanmaktadır. Fakat köy tavuğu daha sağlıklı ve lezzetli olduğu için pişme süresi uzun olsa da bu tür tavuğu tercih etmenizi öneriyoruz.

Tavuğu haşlamadan önce bunu çeşmenin altına tutarak yıkarsanız haşlama sonunda elde edeceğiniz tavuk suyunu gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkün. Bu tavuk suyunun daha lezzetli ve sağlıklı olması için haşlarken içine patates, soğan ve havuç gibi sebzeler ve damak tadınıza uygun baharatlar da koyabilirsiniz. Tavuk suyu yapacağınız zaman tencereye daha fazla su koyarsanız yeterli miktarda tavuk suyu elde edebilirsiniz. Bu yazımızda tavuk nasıl haşlanır diye merak edenler için tavuğun pişme süresine dair bilgiler paylaştık. Verdiğimiz tüyolar sayesinde siz de artık tavuğu tam kıvamında ve yumuşacık olarak haşlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir