Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Lahana Kaç Dakikada Haşlanır

Lahana kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabı güzel bir lahana sarması yapmak için oldukça önemlidir. Lahana sarması, salatası ve kapuska adı verilen yemeği yapılan bir sebzedir. Lahana ile yapılan zeytinyağlı ya da kıymalı sarmayı sevmeyen yoktur. Daha önceden lahana sarması yapmayanlar için ilk deneme biraz zor olabilir. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için bu yazımızda lahananın haşlanma süresi hakkında bilgiler paylaşıyoruz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Lahananın haşlanma süresi uygulanan yönteme göre farklılık gösterebilir. Lahanayı haşlamanın en kolay yolu bunun kök kısmını bıçak ile keserek yapraklarını ayırmaktır. Tek tek ayrılan yapraklar kaynar suya batırılıp çıkarılarak kolayca haşlanmaktadır. Yaprakları bu şekilde haşlamak isterseniz kaynar suda 1 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir.

Bunun dışında lahananın ortasındaki sert kısım bıçak ile kesilir. Bir tencerede su kaynatılır ve lahana kesilen kısmı alta gelecek şekilde tencereye koyulur. Bu şekilde lahanalar yumuşayana kadar kaynatılır. Bu yöntem uygulanırsa lahananın haşlanma süresi 8 ila 10 dakika arasında değişebilir.

Sarma Yapmak için Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Sarma yapmak için ilk olarak lahananın ortasındaki beyaz kısmı bıçak ile kesin. Sonrasında yaprakları tek tek ayırın ve bunları çeşmenin altında güzelce yıkayarak suyunu süzmesi için süzgece alın. Lahana yapraklarının suyunu süzdükten sonra bunların ortasındaki sert kısımları bıçak ile kesin. Bu sert kısımlar haşlarken yumuşamayacağı için sarma yaparken sizi zorlayabilir. Bu nedenle bu kısımları kesmeyi ihmal etmemelisiniz.

Bu şekilde lahana yapraklarını haşlanmak için hazırladıktan sonra bir tencerede su kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra yaprakları tek tek bu suya alın. Yapraklar çok kalın değil ise 1 dakika haşlanmaları için yeterli olacaktır. Lahana yapraklarının haşlandığını yeşil kısımlarının renginin değişmesinden de anlayabilirsiniz. Haşlanan lahana yapraklarını bir kevgir yardımı ile sudan çıkarın ve soğuması için biraz bekleyin.

Lahana yapraklarını haşlamak için anlattığımız yöntemi uygularsanız bunlar haşlanırken ve sararken yırtılmayacaklardır. Bu yazımızda lahana kaç dakika haşlanmalı? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgileri sizlerle paylaştık. Siz de evde lezzetli bir lahana sarması yapmak isterseniz bu bilgilerden faydalanabilirsiniz. Lahana haşlamak konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz önceden paylaştığımız lahana nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir