Balık Kılçığı Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?

Balık Kılçığı Saç Örgüsü Nasıl Yapılır

Balık kılçığı saç örgüsü nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Saç örgüsü orta ve uzun boy saçlara uygulanabilen bir saç modelidir. Doğal görünümü ve rahat kullanımı nedeni ile her yaştan bayanın sıkça kullandığı bir saç modelidir. Klasik, üçlü saç modelinin dışında farklı saç örgüsü modelleri de bulunmaktadır. Özel bir davete katılacağınız zaman saçlarınızı örmek isterseniz klasik saç örgüsü biraz sade kalacağı için daha havalı bir saç örgüsü tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda balık kılçığı saç örgüsü de aklınızda bulunsun. Kendinizin ya da kızınızın saçlarını balık kılçığı olarak örmek isterseniz bunu nasıl yapacağınızı aşağıda anlatıyoruz.

Balık Kılçığı Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?

Evde balık kılçığı saç örgüsü yapımı oldukça kolaydır. Daha önceden bu saç modelini denememiş olanlar yapımının zor olduğunu düşünebilirler. İşin tekniğini bildikten sonra saçlara balık kılçığı saç örgüsü uygulamak son derece kolaydır. Balık kılçığı saç örgüsü, saçların ikiye ayrılarak ine tutamlar halinde örülmesi ile yapılmaktadır. Uygulamanın sonunda saç örgüsü balık kılçığını andıran bir görünüm aldığı için bu şekilde adlandırılmaktadır. Saçlara balık kılçığı saç örgüsü yapmaya başlamadan önce saçlarınızı tarak ile güzelce tarayarak, dolaşıklık varsa açmalısınız.

Balık Kılçığı Saç Örgüsü Yapılışı

Saçlarınıza balık örgüsü yapmak için ensede tekli örgü ya da ikili örgü uygulayabilirsiniz. İsterseniz saçlarınızı at kuyruğu ya da yarım at kuyruğu yaptıktan sonra da balık kılçığı saç örgüsü uygulayabilirsiniz. Bu güzel saç örgüsü modelini saç topuzlarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özel bir davete katılacağınız zaman saçlarınıza bu modeli uygulayacaksanız araya çiçekli aksesuarlar ya da parlak tokalar takarak daha havalı bir saç modeli elde edebilirsiniz. Saçlarınızı balık kılçığı şeklinde örmek için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız yeterlidir.

  • İlk olarak saçlarınızı güzelce tarayarak dolaşık varsa açın. Sonrasında saçlarınızı ortadan ikiye ayırın.
  • Saçın sağ tarafından ince bir tutam alarak bunu üstten geçirerek sol tarafa alın.
  • Daha sonra saçın sol tarafından da ince bir saç tutamı alarak bunu da sağ tarafa geçirin.
  • Bu şekilde bir sağdan, bir soldan ince saç tutamları alarak saçların tamamını örün ve örgüyü bitirince toka takarak saç yapımını tamamlayın.

Balık kılçığı saç örgüsü yapımı bu şekilde olup işin püf noktası saçlardan ince tutamlar almak ve bir sağdan bir soldan sırayı karıştırmadan bu tutamları karşı tarafa geçirmektir. Saçlarınızı ördükten sonra bozulmadan uzun süre kalması için saç spreyi sıkabilirsiniz. Saçlarınız katlı kesim ise bu saç modelini yaparken aradan saçlar çıkacağı için pek hoş durmayabilir. Bu havalı saç örgüsü modelini günlük yaşantınızda, işte, okulda ve özel davetlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evde denemek isteyenler için aşağıda, balık kılçığı saç örgüsü resimli anlatım paylaşıyoruz.

Balık Kılçığı Saç Örgüsü Yapımı
Balık Kılçığı Saç Örgüsü Yapımı

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir