Tuvalet Kağıdı Rulosundan Kukla Nasıl Yapılır?

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Kukla Nasıl Yapılır

Tuvalet kağıdı rulosundan kukla nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Çocuklar kukla ile oynamayı çok sevdikleri için okul öncesi etkinliklerde kula yapımına sıkça yer verilmektedir. Kukla yapmak için karton, keçe ve eva gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeleri bebek ya da hayvan figürü şeklinde keserek kolay bir şekilde kukla yapılabilir. Evde çocuğunuzla birlikte kukla yapmak isterseniz bu konuda ihtiyacınız olan pratik bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Kukla Nasıl Yapılır?

Evde karton kukla yapımı için tuvalet kağıdı rulosu da kullanılabilir. Karton olan bu ruloları boyayabilir ya da çeşitli malzemeler ile kaplayabilirsiniz. Karton rulolara boyama ya da kaplama yapacağınız zaman tasarlayacağınız kuklaya uygun renkler kullanmanız gerekiyor. Sevimli hayvan figürleri yapmak isterseniz eva ya da keçe ile uygun parçalar kesmeniz gerekiyor. Örneğin tavşan yapmak için yaprak şeklinde parçalar çizerek bunları kesmeniz gerekiyor. Sonrasında bu kulakları yapıştırıcı ile karton ruloya tutturarak sevimli bir tavşan kukla yapabilirsiniz. Uygulamanın yapımında elinizdeki kağıt, eva ve keçe gibi birçok artık malzemeyi değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Kuklalara oyuncak göz takmak yerine keçeli kalem ile göz çizebilirsiniz. İsterseniz boncuk ya da düğme gibi küçük aksesuarları da göz olarak kullanabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Kukla Yapımı

Tuvalet kağıdı rulosu ile kukla yapmak için hayal gücünüzü devreye sokarak ortaya güzel tasarımlar çıkarabilirsiniz. Eva ya da keçe ile büyük gözler ve bir de gaga yapıp bunu tuvalet kağıdı rulosuna yapıştırarak sevimli bir baykuş kukla yapabilirsiniz. Tuvalet kağıdı rulosuna kırmızı, mavi, yeşil gibi renklerde kağıt şeritler yapıştırarak Ninja kaplumbağa şeklinde kukla da yapılabilir. Yaptığınız kuklaların arka tarafına iki tane yuvarlak delik açarak buralara parmaklarınızı sokarak kuklayı oynatabilirsiniz. İsterseniz hiç delik açmadan parmaklarınızı tuvalet kağıdı rulosunun alt tarafına sokarak da kuklayı oynatmanız mümkün.

Bu çok kolay uygulama sayesinde biten tuvalet kağıdı rulolarını atmak yerine çok güzel kuklalar yapabilirsiniz. Evde ip ile oynatabileceğiniz sevimli bir kukla yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, tuvalet kağıdı rulosundan dans eden kukla yapımı yazımıza göz atabilirsiniz. Böyle bir çalışma yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, tuvalet kağıdı rulosundan kukla yapımı hakkındaki örnek çalışmalardan ilham alabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Kukla Nasıl Yapılır-1
Tuvalet Kağıdı Rulosundan Kukla Nasıl Yapılır-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir