Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta Yapımı

Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta Yapımı

Eski tişörtten dikişsiz çanta yapımı evde bez çanta yapmayı düşünenlere ilham verecek bir çalışma olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Kız çocukları çanta kullanmayı sevdikleri için marifetli anneler onlar için örgü ya da kumaş çanta yapmaktadır. Bu tür konularda el becerinize güvenmiyorsanız bu yazımızda paylaşacağımız dikişsiz çanta yapma yöntemini uygulayabilirsiniz. Önerimizi değerlendirmeyi düşünürseniz, eski tişörtten dikişsiz çanta yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta Yapımı

Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta
Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta

Evde eski tişörtten çanta yapmak isterseniz hiç dikiş dikmeden sadece silikon yapıştırıcı kullanarak bunu rahatlıkla yapmanız mümkün. Küçük çocuklar çabuk büyüdükleri için genelde kıyafetleri çok yıpranmadan küçülmektedir. Bu kıyafetler evde yayıntı yapmasın isterseniz farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Biraz el becerisi ve hayal gücü ile sizlerle paylaşacağımız örnek çalışmadaki gibi güzel tasarımlara imza atabilirsiniz. Kızınıza güzel bir bez çanta tasarlayarak ona sürpriz yapmak isterseniz uygulamayı yapmak için hemen kolları sıvayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Kullanmadığınız bir çocuk tişörtü
  • Makas
  • Kalem
  • Cetvel
  • Silikon tabancası

Bunların dışında çantanın sapını yapmak için uygun renkte ince bir kurdele ya da ip de gerekmektedir.

Eski Tişörtten Dikişsiz Çanta Nasıl Yapılır?

Listede verilen malzemeler hazır ise dikişsiz çanta yapımına başlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde yaparsanız uygulamanın sonunda güzel bir bez çantaya sahip olabilirsiniz.

  • Tişörtü masanın üzerine sererek yaka ve kol kısımlarındaki çıkıntılardan itibaren cetvel yardımı ile düz bir çizgi çizin.
  • Sonrasında makas ile çizgilerin üzerinden dikkatli bir şekilde kesin. Kapaklı bir çanta yapmak isterseniz tişörtün arkasında kapak şeklinde bir çıkıntı bırakabilirsiniz.
  • Kesme işlemini tamamladıktan sonra tişörtü ters çevirin ve kestiğiniz yerlere silikon tabancası ile yapıştırıcı sürerek bu kısımları içe doğru kıvırarak yapıştırın.
  • Çanta sapı olarak kullanacağınız ipi uygun boyutta kestikten sonra bunu çantanın iç yanlarına silikon yapıştırıcı ile yapıştırarak tutturun.
  • Son olarak tişörtün alt tarafına makas ile kesikler yaparak ince şeritler haline getirin ve bunları birbirine düğümleyerek çantanın alt tarafını bu şekilde kapatın.
Eski Tişörtten Çanta Resimli Anlatım
Eski Tişörtten Çanta Resimli Anlatım

Resimli anlatımda da gördüğünüz gibi sizlerle paylaştığımız örnek çalışmada püsküllü bir çocuk tişörtü kullanılmış. Bu şekilde ayrıca alt tarafları kesmeye gerek kalmadan doğrudan düğümleme aşamasına geçilmiş. Elinizde böyle bir tişört varsa onu kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu kolay uygulamayı denemek isterseniz tüm aşamaları daha detaylı görmek için aşağıda paylaştığımız, tişörtten dikişsiz çanta yapımı videolu anlatım bu konuda işinize yarayabilir. Evde bu tür kolay kendin yap çalışmaları denemekten hoşlanıyorsanız daha önce paylaştığımız, pet şişeden kalpli duvar süsü yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir