Silikon ile Bileklik Nasıl Yenilenir?

Silikon ile Bileklik Nasıl Yenilenir

Silikon ile bileklik nasıl yenilenir? bu sorunun cevabını öğrenerek siz de eski bilekliğinizi daha güzel bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu yazımızda size bahsedeceğimiz pratik yöntemi her türlü ince ip bilekliğe uygulayabilirsiniz. Sizin ya da kızınızın eskidiği ya da boncukları döküldüğü için kullanmadığı bileklik varsa silikon yardımı ile bunu kolay bir şekilde yenileyebilirsiniz. Evde silikon ile bileklik yenilemek isterseniz bunun için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini ve uygulamanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Silikon ile Bileklik Nasıl Yenilenir?

Evde bileklik yenilemek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunmaktadır. Yenilemek istediğiniz bileklik düz bir tasarıma sahip ise buna boncuk takarak daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Şık takılar kullanmaktan hoşlanıyorsanız buna pul ya da küçük taşlar yapıştırarak ışıl ışıl görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken çok büyük olmayan parlak taş ya da pul temin etmek. Önerimizi beğendiyseniz uygulamanın detaylarına göz atabilirsiniz. Uygulamayı yapmak için renkli silikon kullanırsanız o zaman pul ya da parlak taş kullanmadan da güzel bir tasarıma imza atabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • İpli bir bileklik
  • Silikon tabancası
  • Süsleme yapmak için boncuk ya da pul gibi aksesuarlar
  • Pişirme kağıdı

Silikon ile Bileklik Yenileme

Listede verilen malzemeler hazır ise vakit kaybetmeden uygulamayı yapmaya başlayabilirsiniz.

  • Bilekliği silikon ile kaplayacağınız için bunun yapışmaması için uygulamayı pişirme kağıdı üzerinde yapmanız gerekiyor.
  • Pişirme kağıdını düz bir zemine serin ve bunun üzerine bilekliği yerleştirin. Bilekliğin kaymaması için iki ucundan bant ile kağıda tutturun.
  • Sonrasında yavaş yavaş silikon tabancası yardımı ile bilekliğin üzerine silikon dökün. Bunu yaparken aralara parlak taş ya da pul koyun.
  • Bilekliğin bir tarafını bu şekilde tamamen kapladıktan sonra bir süre kuruması için bekleyin.
  • Daha sonra bilekliği pişirme kağıdından dikkatli bir şekilde çıkarın ve diğer tarafını çevirerek aynı işlemi uygulayın.

Tüm bu aşamalardan sonra yeni bilekliği kolunuza takarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Evde bu kolay takı tasarım çalışmasını denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız silikon ile bileklik yenileme videolu anlatım bu konuda işinizi kolaylaştırabilir. Evde kendiniz ya da sevdikleriniz için silikon bileklik tasarlamak isterseniz daha önce paylaştığımız silikon ile bileklik yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir