Patates Kavurması Nasıl Yapılır?

Patates Kavurması Nasıl Yapılır

Patates kavurması nasıl yapılır? bunu öğrenerek her öğün afiyetle tüketebileceğiniz lezzetli bir patates yemeği pişirebilirsiniz. Patatesin kızartması, haşlaması ve sulu yemeğinin yanı sıra kavurması da yapılmaktadır. Lezzetli ve kolay yemek tariflerinden hoşlanıyorsanız patates kavurması tarifinin çok hoşunuza gideceğini söyleyebiliriz. Henüz bu harika lezzet ile tanışmadıysanız yazımızın devamında yemeğin tarifini bulabilirsiniz.

Patates Kavurması Nasıl Yapılır?

Patates kavurması lezzetli ve doyurucu bir yemek çeşidi olduğu için sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere tüm öğünlerde tüketebilirsiniz. Haşlanmış patatesi kuru soğan ve baharatlarla kavurarak yapılan bu yemek sade, salçalı, kıymalı ya da yumurtalı olarak da pişirilebilir. Bu yemeği aynı zamanda meze olarak da tüketebilirsiniz. Denemek isteyenler için patates kavurması tarifi ve malzeme listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates Kavurması Yapımı

Ön hazırlık olarak patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ve biraz da tuz ilave ederek haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzdükten sonra kabuklarını doyun. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız patates nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Haşlanmış patatesleri kesme tahtasına alıp, bıçak yardımı ile küp küp doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyun ve bıçak ile yemeklik olarak doğrayın. Yemeği yapacağınız tencerenin içine zeytinyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine soğanları ilave edin. Soğanlar sararana kadar kavurduktan sonra üzerine salçayı ilave edin. Bu şekilde birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış patatesleri de ekleyin. Son olarak karabiber ve tuzunu da ekleyip 5 dakika kadar kavurarak ocağın altını kapatabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra enfes patates kavurması servise hazırdır, afiyet olsun.

Salçalı patates kavurması yapımı bu şekilde olup isterseniz içine damak tadınıza uygun başka baharatlar da katabilirsiniz. Yemeği tencerede kavururken patatesleri kaşık ile ezebilir ya da küp şeklinde bırakabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Özel yemek davetlerinde bu lezzetli yemeği meze olarak menüye ilave edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir