Karton Tabaktan Kurabiyelik Yapımı

Karton Tabaktan Kurabiyelik Yapımı

Karton tabaktan kurabiyelik yapımı kolay bir kendin yap çalışması olduğu için evde denemek isteyebilirsiniz. Kek ve kurabiyeleri koymak için evde kurabiyelik yapmak isterseniz bugün size bahsedeceğimiz yöntemi uygulayabilirsiniz. Karton tabak ve bardakları kullanarak evde harika bir tarasın oluşturabilirsiniz. Uygulamanın yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini ve yapım aşamasının detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Karton Tabaktan Kurabiyelik Yapımı

Evde karton kurabiyelik yapmak isterseniz bunun için kullanabileceğiniz en ideal malzeme karton tabaktır. Bu tabakların aralarına karton bardaklar koyarak 2 ya da 3 katlı bir kurabiyelik tasarlayabilirsiniz. Uygulamanın yapımında desenli tabak ve bardaklar kullanırsanız ayrıca süsleme yapmaya gerek kalmayacaktır. Evde doğum günü ya da buna benzer bir parti yapacağınız zaman yapacağınız servisi şık bir hale getirmek isterseniz böyle bir kurabiyelik yapmayı düşünebilirsiniz. Büyük marketlerde düz ya da desenli karton tabak ve bardaklar bulabilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan uygulamanın yapım aşamasına geçelim.

Karton Tabaktan Kurabiyelik
Karton Tabaktan Kurabiyelik

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane karton tabak
  • 2 tane karton bardak
  • Silikon tabancası

Bunların dışında isterseniz küçük parlak taşlar, boncuk ya da pul kullanabilirsiniz.

Karton Tabaktan Kurabiyelik Nasıl Yapılır?

  • Karton tabaklardan birini masanın üzerine koyun. Karton bardaklardan birinin ağız kısmına silikon tabancası yardımı ile yapıştırıcı sürün ve bunu tabağın tam ortasına koyarak, elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.
  • Yapıştırdığınız bu bardağın alt kenarına silikon sürerek karton tabağı bunun üzerine yapıştırın.
  • Bu şekilde 3 karton tabağı aralarına karton bardak koyarak yapıştırarak kurabiyelik yapımını tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu aşamalardan sonra karton kurabiyelik yapımı tamamlanmış oluyor. İçine kurabiye ya da bisküvi koyarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz sizlerle paylaştığımız örnek çalışmada gördüğünüz gibi şekerlik olarak da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda karton tabaktan kurabiyelik yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. İsterseniz aynı uygulamayı cam tabak ve bardaklarla deneyebilirsiniz. Aynı şekilde porselen tabak ve fincanlar kullanılarak da çok şık kurabiyelikler yapılabilir. Evde şık peçete halkaları tasarlamak isterseniz daha önce paylaştığımız boncuk ile peçete halkası nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir