İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi

İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi

İki renkli kolay kurabiye tarifi ile siz de çay saati için çok lezzetli bir kurabiye yapabilirsiniz. Sevilen bir hamur işi olan kurabiyenin başta sade ve kakaolu olmak üzere birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Farklı lezzetlerden hoşlananların tercihi ise sade-kakaolu kurabiyeden yana olmaktadır. Tek bir kurabiyede iki lezzeti bir arada tatmak isterseniz yazımızda paylaşacağımız kolay kurabiye tarifini deneyebilirsiniz.

İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi

Sevilen bir çeşit olan iki renkli kurabiyeyi yapmak için önce sade kurabiye hamuru hazırlanır. Daha sonra bunun yarısı başka bir kaba alınarak kakao ilave edilir. Bu şekilde sade ve kakaolu kurabiye hamuru hazırlandıktan sonra bunlara şekil verilerek pişirilir. Bizim bugün sizlerle paylaşacağımız tarifte bu şekilde yapılmaktadır. Yalnız malzeme listesi klasik kurabiye çeşitlerinden farklıdır.

İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi-1
İki Renkli Kolay Kurabiye Tarifi-1

Evde iki renkli kurabiye yapmak için toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilya kullanmanıza gerek yoktur. Bunların yerine toz puding kullanarak ortaya harika bir lezzet çıkarabilirsiniz. Bu lezzetli tarifi denemek isteyenler için aşağıda toz pudingli iki renkli kurabiye tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket margarin

Kurabiye yapımında her iki toz pudingin de yarım paketi kullanılmaktadır. Toz pudingleri 1’er paket olarak kullanacaksanız un ve margarin miktarını da iki katına çıkarmalısınız.

İki Renkli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Sade kurabiye hamurunu hazırlamak için derin bir kasenin içine yarım paket margarin, yarım paket vanilyalı puding ve 2,5 su bardağı unun yarısını alın. Bunları güzelce yoğurarak hamuru hazırlayın. Başka bir kasenin içine yarın paket margarin, yarım paket kakaolu toz puding ve unun geri kalanını alarak bunları da yoğurun. Bu şekilde sade ve kakaolu kurabiye hamuru hazırladıktan sonra sıra bunlara şekil vermeye geldi. Sade hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça koparın ve bunu şerit şeklinde yuvarlayın. Kakaolu hamurdan da aynı şekilde parça koparıp yuvarlayın. Sonra bu şeritlerin ucunu birleştirerek birbirine dolayın ve içten dışa doğru sararak kurabiyeye şekil verin. İsterseniz kurabiyelere farklı şekil de verebilirsiniz.

Hazırladığınız iki renkli kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. 160 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bir süre ılımaları için bekleyin. Sonrasında bunları tepsiden çıkararak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde iki renkli kurabiye yapımı bu şekilde olup siz de bu pratik tarifi uygulayarak sevdikleriniz için lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. İsterseniz kakaolu toz puding yerine başka puding çeşitleri kullanarak farklı lezzetler de ortaya çıkarabilirsiniz. Evde lezzetli bir kek pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız kakaolu lokum kek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir