Eva ile Kalem Süsü Nasıl Yapılır?

Eva ile Kalem Süsü Nasıl Yapılır

Kalem süsünü her yaştan öğrenci severek kullanmaktadır. Özellikle okula yeni başlayan çocuklar bu tarz süslerden hoşlanırlar. Küçük çocuğunuz varsa evde onun için kalem başlığı yapabilirsiniz. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için yazımızda eva ile kalem süsü nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaşıyoruz.

Eva ile Kalem Süsü Nasıl Yapılır?

Evde kalem süsü yapımı için kağıt, karton, keçe ve eva gibi malzemeler kullanılabilir. Eva süngerimsi yapısı nedeni ile daha şık ve kullanışlı olduğundan bu tür çalışmalar için uygun bir malzemedir. Kırtasiye ya da hobi malzemeleri satan yerlerde istediğiniz renkte eva bulabilirsiniz. Bu malzemenin üzerine kalp, çiçek, yıldız ve çeşitli hayvan figürleri çizerek kolay bir şekilde kalem süsü yapabilirsiniz.

Eva ile Kalem Süsü Yapımı
Eva ile Kalem Süsü Yapımı

Bu yöntemde eva üzerine kalemin geçeceği şekilde kesik yapılmaktadır. Böylece evanın arka ya da alt tarafına ekstra parça yapmaya gerek kalmayacaktır. Bu kolay uygulamayı çocuklar da zorlanmadan yapabilirler. Önerimizi değerlendirmek isterseniz gerekli olan malzemelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte düz veya simli eva
  • Kalem
  • Makas

Çizim yapma yeteneğiniz yoksa uygulama öncesinde çizmek istediğiniz figürü bir kartona kopyalayıp bunu kalıp olarak kullanabilirsiniz.

Eva ile Kalem Süsü Yapımı

Eva ve diğer malzemeler hazır ise kalem süsü yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak evanın üzerine istediğiniz figürü kalem ile çizin.
  • Çizgilerin üzerinden makas ile geçerek güzelce kesin.
  • Süsü takmak için üzerine kalemin geçebileceği boyutta iki tane kesik yapmak gerekiyor.
  • Hazırladığınız figürü ortadan ikiye katlayıp üzerine makas ile iki tane kesik yapın.
  • Bu kesiklerden kalemi geçirerek uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Size bahsettiğimiz bu kolay yöntem sayesinde evde sevimli kalem süsleri yapabilirsiniz. İsterseniz aynı uygulamayı kağıt, fon kartonu ya da keçe ile de yapabilirsiniz. Malzeme konusundaki tercihi size bırakıyoruz. Evde bu kolay çalışmayı denemek isteyenler için aşağıda eva ile kalem süsü yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Sade görünen kurşun kalemi daha şık bir görünüme kavuşturmak isterseniz daha önce paylaştığımız desenli bant ile kalem süslemesi yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Eva ile Kalem Süsü Yapımı Resimli Anlatım
Eva ile Kalem Süsü Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir