Evde Doğal Çamaşır Deterjanı Yapımı

Evde Doğal Çamaşır Deterjanı Yapımı

Evde doğal çamaşır deterjanı yapımı ile tamamen doğal ve sağlıklı deterjanlar hazırlamak mümkün. Herkesin evinde hazırlayabileceği bu tarif ile bebek kıyafeti ve hassas ciltler için kıyafetler yıkanabilir. Hazır olarak dışarıdan alınan çamaşır deterjanlarına göre daha ekonomik ve daha sağlıklı olan ev yapımı deterjanın malzemeleri ve tarifini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Evde Doğal Çamaşır Deterjanı Yapımı

Evde Doğal Çamaşır Deterjanı Yapımı için Malzemeler

  • 1-2 kalıp yıkama sabunu
  • 2 fincan borax
  • 2 fincan sodyum bikarbonat
  • 15 ml kadar limon ya da lavanta yağı
  • Yeterli miktarda su
  • Uygun büyüklükte kova
  • Orta boy bir tencere
  • Deterjan yapımı için özel ayrılmış tahta kaşık

Hazırlanışı ve Kullanılışı

Doğal deterjan yapımı için ilk olarak sabunları rendeleyin. Yaklaşık 2 nescafe fincanı kadar yeterli olacaktır. Deterjan için suyu uygun büyüklükte bir tencere içine alın ve kaynatın. Kaynayan suyun altını en düşük seviyeye kadar kısın, içine sabunu ekleyip karıştırın. Sabun erirken bir başka kap içinde borax ile karbonatı karıştırın. Sabunlu suyun içine bu karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin. Güzel bir koku vermek için lavanta ya da limon yağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler pürüzsüz kıvam alana kadar tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin. Kıvam alan deterjanı ocak üzerinden alın. Ilıyınca temiz şampuan ya da deterjan şişelerine koyarak saklayabilirsiniz.

Doğal Çamaşır Deterjanı Kullanımı

Evde kendi emeğiniz ile hazırladığınız sıvı çamaşır deterjanını hazır deterjanlar gibi kullanılabilirsiniz. Her zaman kullandığınız ölçülerde doğal deterjan eklemeniz yeterli olacaktır. Her kullanım öncesinde malzemelerin karışması için şişe ile deterjanın çalkalanması gerekir. Çamaşırların daha yumuşak olması için çamaşır yumuşatıcısı kullanabilirsiniz. Bu yumuşatıcıyı hazır olarak satın alabilir ya da onu da evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Bu konumuzda kısaca evde doğal çamaşır deterjanı nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Küçük bebekleri olan ya da çocukları meraklı olan anneler hazırladıkları bu deterjanların üzerine yazarak mutlaka onların ulaşamayacakları yerlerde saklamalı. Bu önemli noktaya dikkat ederek ve ağzı kapalı olarak hazırladığınız doğal deterjanı bitene kadar saklayabilirsiniz. Yazıyı beğendiyseniz Evde Bulaşık Deterjanı Yapımı konusuna da göz atabilirsiniz. Ayrıca hobi videoları için Youtube kanalımızı da ziyarette bulunabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir