Kolay Yel Değirmeni Yapımı

Kolay Yel Değirmeni Yapımı

Kolay yel değirmeni yapımı okul öncesi çocukların severek uygulayacağı el işi çalışmalarından birisidir. Çocukların el becerilerinin gelişmesi ve atık malzemeleri değerlendirmeyi öğrenmeleri açısından bu tür kendin yap çalışmaları son derece faydalıdır. Okul öncesi etkinliklerde en çok kullanılan malzemeler arasında pet bardak ve tuvalet kağıdı rulosu bulunmaktadır. Bugün sizlerle paylaşacağımız yel değirmeni yapımı hakkındaki örnek çalışmalarda bu malzemeler kullanılmış. Siz de evde çocuğunuzla birlikte güzel bir yel değirmeni yapmak isterseniz aşağıdaki çalışmalara göz atabilirsiniz.

Kolay Yel Değirmeni Yapımı

pet-bardaktan-yel-değirmeni-yapımı
pet-bardaktan-yel-değirmeni

Pet bardak kullanarak yel değirmeni yapmak isterseniz bunun için gerekli malzemeler; 1 tane pet bardak, istediğiniz renkte eva kağıdı ya da fon kartonu, kalem, makas, 1 tane raptiye ve pet bardağı renklendirmek için guaj boyadır. Malzemeler hazır ise yel değirmeni yapımına geçebilirsiniz.

Öncelikle değirmenin pervanelerini yapmanız gerekiyor. Bunun için eva kağıdına 2 tane aynı boyda pervane çizin. Pet bardağı guaj boya ile istediğiniz bir renge boyayın. Boya kuruduktan sonra pet bardağı ters çevirin ve pervanenin kanatlarını raptiye ile yerine tutturun. Pet bardaktan yel değirmeni yapımı bu şekilde olup, tüm aşamaları dikkatli bir şekilde uygularsanız sonuç sizi memnun edecektir. İsterseniz eva kağıdı ile kapı ve pencereler yaparak bunları da pet bardağın üzerine yapışkan ile tutturabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Yel Değirmeni

tuvalet-kağıdı-rulosundan-yel-değirmeni-yapımı
tuvalet-kağıdı-rulosundan-yel-değirmeni

Tuvalet kağıdı rulosundan yel değirmeni yapımı da kolay bir uygulama olduğu için çocuklar hiç zorlanmadan yapabilirler. Çalışmayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 tane tuvalet kağıdı rulosu, pervaneyi yapmak için fon kartonu ya da eva kağıdı, raptiye, kurşun kalem, makas, yapıştırıcı, istediğiniz renkte boya. Ayrıca kapı ve pencereleri yapmak için beyaz bir kağıt, kırmızı ve siyah keçeli kalem.

Tuvalet kağıdı rulosunu istediğiniz bir renge boyayın. Sürdüğünüz boya kururken siz de yel değirmeninin pervanesini yapabilirsiniz. Fon kartonundan iki tane uzun şerit şeklinde parçayı makas ile kesin. Bu parçaların iki ucu ortalarından biraz daha kalın olabilir. Beyaz bir kağıda da kapı ve pencereleri keçeli kalemlerle çizin. Bunları makas ile kesin. Son olarak kapı ve pencereleri yapışkan ile yerlerine tutturun. Pervaneyi de raptiye ile tutturarak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Okul öncesi çocukların kolay bir şekilde yel değirmeni yapabileceği iki farklı çalışmayı paylaştık. Yukarıdaki kolay yel değirmeni yapımı konularından hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Kağıttan Yürüyen Tırtıl Yapımı çalışmasına da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir