Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Yapımı

Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Yapımı

Kozalaktan minyatür çam ağacı yapımı kolay bir kendin yap çalışması olduğu için isteyen herkes evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Çam ağacı kozalağı kolay boyanabildiği için dekoratif ürün yapımında sıkça kullanılmaktadır. Kozalaktan çeşitli hayvan figürleri ve çok güzel biblolar yapılmaktadır. Bugün size bahsedeceğimiz çalışmada da kozalak kullanılarak minyatür bir çam ağacı yapılıyor. Gerekli olan malzemeleri ve uygulamanın resimli anlatımını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Yapımı

Evde kozalaktan çam ağacı yapmak oldukça kolaydır. Bahçeli bir evde oturuyorsanız topladığınız kozalakları çam ağacı yapımında kullanabilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa hobi malzemeleri satan yerlerden çam kozalağı temin edebilirsiniz. Elinizde başka çalışmalardan artan boncuk ve pul gibi malzemeler varsa bunları da çam ağacını süslemek için kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu kolay uygulamayı okul öncesi çocuklarda rahatlıkla yapabilirler. Evde kolay yılbaşı süsü yapmak isterseniz bu kolay kendin yap çalışmasını deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane çam kozalağı
  • Kozalağı içine koymak için plastik bir kap
  • Boyamak için yeşil ahşap boyası ya da akrilik boya
  • Fırça
  • Yapıştırıcı
  • Kozalağı süslemek için uygun boyutta parlak yıldız

Bunların dışında tasarımın daha parlak görünmesi için vernik kullanabilirsiniz. Çam ağacını süslemek için boncuk, pul ve küçük parlak taşlar da kullanılabilir.

Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Nasıl Yapılır?

Malzemeler hazır ise kozalaktan çam ağacı yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip etmeniz yeterlidir.

  • Çam kozalağını bahçeden topladıysanız ilk olarak bunun üzerindeki tozları temizlemek için güzelce yıkayın ve kozalak kuruduktan sonra çalışmayı yapmaya başlayın.
  • Kozalağı fırça ile yeşil renge boyayın. Sürdüğünüz boyanın kuruması için bir süre bekledikten sonra çam kozalağının üst tarafına yıldızı yapıştırın. Bu aşamada isterseniz kozalağın üzerine boncuk ve pullarla süsleme de yapabilirsiniz.
  • Çam ağacınını bu şekilde yaptıktan sonra bunu plastik kabın içine yerleştirerek uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Bahsettiğimiz bu kolay kendin yap çalışması sayesinde evde çok güzel minyatür çam ağaçları yaparak bunları yılbaşı süsü ya da dekoratif ürün olarak kullanabilirsiniz. Aşağıda denemek isteyenler için kozalaktan minyatür çam ağacı yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Evde bu tür kendin yap çalışmaları yapmaktan hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız, kurdele ile yılbaşı süsü yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Yapımı-1
Kozalaktan Minyatür Çam Ağacı Yapımı-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir