Yumurtalı Patates Kavurması Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Patates Kavurması Nasıl Yapılır

Patates kavurması lezzetli ve doyurucu olduğu için sabah kahvaltısında da sıkça tercih edilmektedir. Patatesi sade olarak ya da başka sebzeler ile kavurarak kısa sürede lezzetli bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Siz de sevdikleriniz için böyle bir kahvaltılık hazırlamak isterseniz, yumurtalı patates kavurması nasıl yapılır? sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması Nasıl Yapılır?

Patates kavurması börek ve diğer hamur işlerinde iç harcı olarak kullanımasının yanı sıra yemek olarak da yapılmaktadır. Patatesi çiğ ya da haşlanmış olarak kavurarak kısa sürede lezzetli bir yemek yapılabilir. Bu şekilde çok sade olacağını düşünüyorsanız malzemeleri biraz daha zenginleştirebilirsiniz. Patatesin içine kuru soğan, domates, havuç ve ıspanak gibi sebzeler ilave ederek farklı lezzetler oluşturabilirsiniz. Son olarak kavurduğunuz sebzelerin üzerine yumurta kırarak güzel bir yemek yapabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması
Yumurtalı Patates Kavurması

Bugün sizlerle paylaşacağımız yumurtalı patates kavurması tarifi için patatesleri haşlamak gerekmediği için hazırlaması daha kısa sürmektedir. Patateslerin kısa sürede pişmesi için bunları rendeleyebilirsiniz. Bu şekilde patatesin çiğ kalması gibi bir sorun yaşamazsınız. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan tarife geçelim.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane domates
  • 3 tane domates
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Verdiğimiz malzeme listesi 4 kişilik yumurtalı patates yapımı içindir. Tarifi uygularken damak tadınıza uygun baharatlardan istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Yumurtalı Patates Kavurması Tarifi

Ön hazırlık olarak patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyarak bunları rendeleyin. Domatesleri de yıkadıktan sonra bunları rendeleyebilir ya da bıçak ile küp küp doğrayabilirsiniz. Bu ön hazırlık aşamasının ardından patates kavurması yapmaya geçebilirsiniz. Bir tavanın içine sıvı yağı alın. Yağ ısındıktan sonra içine rendelenmiş patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar kavurduktan sonra içine domatesi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatını ilave edin. Yumurtaları bir kaseye alın ve güzelce çırptıktan sonra tavada kavrulan malzemelerin içine ilave edin. Yumurtayı her yere yayarak birkaç dakika daha kavurarak ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bugün sizlerle yumurtalı patates kavurması yapımı başlığı altında kolay bir kahvaltılık tarif paylaştık. Tarifi uygularken isterseniz kuru soğan ve havuç gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde lezzetli bir omlet yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız kolay omlet tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir