Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır

Saçlardaki beyazları kapatmak ya da farklı bir renk vermek için saç boyası kullanılmaktadır. İster kendi renginde ister farklı bir renkte olsun her saç boyası saçlarda yıpranmaya neden olur. Saçlarınızdaki yıpranmaya önlemek ve uygulanan saç rengini daha uzun süre korumak isterseniz, boyalı saçların bakımı nasıl yapılır? sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Saç bakımı hakkında vereceğimiz bilgilerden faydalanarak daha güzel ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Boyalı saçlar normal saçlara oranla daha çabuk yıpranır ve kırılır. Boyalı saçların bakımını yaparken hem saç rengini korumalı hem de yıpranmaya önleyecek tedbirler almalısınız. Bu konuda ilk yapmanız gereken saç renginin iyice oturması için saçları hemen şampuan ile yıkamamaktır. Boyanan saçları şampuan ile yıkamak için 2 gün kadar beklerseniz saç rengi iyice oturacağı için boyanın akmasını önleyebilirsiniz. Boyalı saçlarda kullanılan şampuan ve saç kremi oldukça önemlidir. Boyalı saçlar için üretilen şampuan ve saç kremi kullanmanız gerekmektedir.

Boyalı Saç Bakımı
Boyalı Saç Bakımı

Bu konudaki bir diğer önemli nokta da boyalı saçları çok sık yıkamamaktır. Şampuan saçlardaki boyanın akmasına neden olacağı için haftada 2 kere şampuan ile yıkamak yeterli olacaktır. Saçlarınızı yıkamanız şart ise şampuan kullanmadan sadece saç kremi uygulayabilirsiniz. Saçları sıcak su ile yıkamak da boyanın akmasına neden olacağı için ılık ya da soğuk su kullanabilirsiniz.

Boyalı Saçların Yıpranması Nasıl Önlenir?

Yıpranan boyalı saçlar çoğu bayanın ortak sorunudur. Saçlara uygulanan kimyasal saç bakım ürünleri ve yüksek ısı bu sorunun nedenleri arasında ilk sıralardadır. Sorunun çözümü için öncelikle kullandığınız saç bakım ürünlerinin boyalı saçlara özel olmasına dikkat etmelisiniz. Evde doğal bakım ürünleri ile saçlarınıza düzenli olarak koruyucu ve onarıcı bakım yapmalısınız.

Saç düzleştirici ve fön makinesi gibi yüksek ısı içeren aletlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Saçları yıkadıktan sonra havlu ile fazla suyunu alıp, doğal şekilde kurumaya bırakmalısınız. Güneş ışınları da saçları yıpratır ve saç renginin açılmasına neden olur. Bu konuda tedbir olarak güneşli havalarda şapka kullanabilirsiniz. Deniz suyu ve havuz da boyalı saçların yıpranmasında etkilidir. Bunun için denize ya da havuza girerken saçlarınıza bone takarak önlem alabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle boyalı saçların bakımı hakkında işinizi kolaylaştıracak bilgiler paylaştık. Saç diplerinin havasız kalması da saçları olumsuz etkilediği için saçlarınızı sıkı bir şekilde toplamaktan kaçınmalı ve arada bırakarak saç köklerinin nefes almasını sağlamalısınız. Saç kırıklarını düzenli aldırmanız da boyalı saçların daha sağlıklı ve güzel görünmesine yardımcı olur. Saçlarınızı evde boyuyorsanız bu konuda işinizi kolaylaştırmak için daha önce paylaştığımız saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir