Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan-Reçeli

Patlıcan reçeli tarifi görünümü ve lezzeti ile farklı bir reçel yapmak isteyenlere önerebileceğimiz bir sebze reçelidir. Çoğunlukla gül, ayva, çilek ve vişne ile yapılan reçeller tercih edilse de, kahvaltı masalarında farklı lezzetler arayanlar yeni keşiflerde bulunmaya devam ediyorlar. Yemeği ve mezesi yapılan patlıcanı reçel olarak düşünmek pek çekici gelmese de, bu farklı lezzeti tadınca düşünceniz değişebilir. Farklı ve lezzetli bir ev yapımı reçel tarifi arayanlar için patlıcan reçeli yapımı ve malzeme listesi aşağıdadır.

Patlıcan Reçeli Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • Bir çay kaşığı limon tuzu
  • 1 kilo patlıcan

Not: Yapacağınız reçelin görüntüsü ve lezzeti bakımından yapımı için küçük ve körpe patlıcan kullanmanızı öneriyoruz.

Patlıcan Reçeli Yapımı

İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayın ve kabuklarını ince bir şekilde soyun. Daha sonra bir bıçak ile yeşil sap kısımlarını çıkarın. Kesme tahtasına aldığınız patlıcanları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Patlıcanların acı suyunun çıkması için tuzlu suda 1 saat kadar bekletin ve sonrasında suyunu süzün. Yeniden sudan geçirin. Reçel yapımında kullanacağımız patlıcanların biraz yumuşaması için önceden haşlamamız gerekiyor. Bir tencerede suyu kaynatın içine limon tuzu ve doğranan patlıcanları ilave ederek 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan patlıcanları tencerenin içinden alın ve fazlalık suyunun gitmesi için en az 40 dakika bekletin.

Sürenin sonunda derin ve geniş bir tencereye belirtilen miktarda su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynattıktan sonra içine patlıcanları ilave edin. Reçeli taşmaması için sürekli karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri kaşık ile alın. Patlıcan reçeli istediğiniz kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan önce içine taze sıkılmış limon suyu katarak, bir taşım daha kaynatın. Yapmış olduğunuz reçeli cam bir kavanoza boşaltın ve kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Kavanozu ters çevirip 12 saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra ışık almayan serin bir ortamda güvenle muhafaza edin. Afiyet olsun.

Patlıcan reçeli yapımı esnasında içine çubuk tarçın ve karanfil ilave ederek, reçelin daha hoş bir aromaya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yaptığınızda reçeli kaynattıktan sonra kavanoza boşaltmadan önce içinden çubuk tarçın ve karanfilleri almayı unutmayın.

Tarifimizi beğendiyseniz Elma Reçeli tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir